Παναθηναϊκός: Ο παίκτης που χρειαζόταν...

Ο Τετέ δείχνει πολύ ταιριαστός με τον Παναθηναϊκό αν και στην Τουρκία δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα.

Άγιαξ - Παναθηναϊκός 0-1 (13-12): Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Πάντα θα γίνεται αυτό στο ποδόσφαιρο, το ότι δεν απορροφήθηκες από ένα οργανισμό δεν πάει να πει ότι είσαι ακατάλληλος για έναν άλλο.

Φυσικά η κατάσταση στο τριφύλλι απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ειδυλλιακή, άρα το διακύβευμα είναι να μην χαθεί στους μύλους της εσωστρέφειας ακόμα ένας ποιοτικός παίκτης. Είναι δεδομένο πως ο προπονητής εισηγήθηκε θερμά την απόκτησή του.

Η τακτική που έχει στο νου του ο κόουτς, με παιχνίδι ψηλά, εναλλαγές μπάλας, επιθετικότητα, ταιριάζει απόλυτα στα προσόντα του.

Στην πραγματικότητα ο Τετέ είναι σε θέση να προσφέρει αυτό ακριβώς που θέλει ο κόουτς.

Παιχνίδι υψηλής έντασης, επιθέσεις που βασίζονται στα γρήγορα τρεξίματα και στον διασκελισμό του ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει στα άκρα της επίθεσης αλλά και να χτυπήσει με την ταχύτητα του στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Αυτά τα στοιχεία έψαχνε ο Κυπελλούχος, αυτά ακριβώς προσφέρει ο νεαρός καριόκα.

Ειδικά το 4-3-3, μοιάζει να κουμπώνει απόλυτα στα δικά του χαρακτηριστικά. Είναι μία ποδοσφαιρική λογική που για να εφαρμοστεί στο γήπεδο, χρειάζεται μπακ και εξτρέμ επιθετικογενή για να σκαρώσουν ωραία πράγματα κοντά στον ασβέστη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr