Παναθηναϊκός: Το Νο.1 ζητούμενο στον ποδοσφαιρικό!

Πολλές ανολοκλήρωτες επιθέσεις είδαμε την Κυριακή από Βαγιαννίδη, Μαξ, όμως οι συγκεκριμένοι μαζί με τον Τετέ και τον Πελίστρι είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ παίκτες του ρόστερ με ταχύτητά στο ρεπερτόριό τους και πρέπει το κλαμπ να τους εκμεταλλευτεί, η χρονιά είναι μεγάλη και ήδη δείχνουν υπερ-απαραίτητοι.

Παναθηναϊκός: Το Νο.1 ζητούμενο στον ποδοσφαιρικό!

Με τον Αλόνσο να δίνει έμφαση στο 4-3-3 είναι δεδομένο πως ο κόουτς επιβάλλεται να εισηγηθεί να αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες με σβελτάδα ειδάλλως το πλάνο του δεν πρόκειται να βγει!

Δύο μπακ στην τετράδα των στόπερ και δύο στις πτέρυγες που θα ανοίγουν το γήπεδο και θα δημιουργούν χώρους για τον φορ και για όσους κεντρικούς χαφ προωθούνται, είναι αναγκαίοι.

Επίσης χρειάζονται στην επίθεση να υπάρχουν σβέλτοι ποδοσφαιριστές που θα ξεκινούν και από τα άκρα χτυπώντας στην καρδιά της αντίπαλης οπισθοφυλακής.

Όταν δημιουργείς μία λογική ποδοσφαίρου που βασίζεται στην ταχύτητα, χρειάζεσαι πληρότητα για να εξασφαλίζεις τις θέσεις κλειδιά που θα κάνουν την ομάδα σου να παίζει με ένταση και να βγάζει τα τρεξίματα που επιθυμείς.

Χρειάζεται να υπάρχουν μόνιμα στα άκρα φρέσκοι ποδοσφαιριστές κι όχι παίκτες σαν τους Κώτσιρα, Μπάλντοκ που δεν έχουν πολλά να σου δώσουν πάνω από τη σέντρα.

Αφήστε που το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο κόουτς δεν μπορεί να υποστηριχθεί από αργούς αθλητές.

Δεν μπορούμε, εν έτη 2024, να βλέπουμε να εφαρμόζεται το 4-3-3 με αργούς στόπερ, με κεντρικούς χαφ που δεν έχουν μεταβίβαση προς την επίθεση και με συνολικά αργή επιθετική τριάδα (βάζοντας σε αυτή Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ). Οπότε περισσότεροι παίκτες στο στυλ Τετέ, Μαξ, Πελίστρι και Βαγιαννίδη!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr