Άρης Γάτας: «Το έντονο παρασκήνιο με Πελίστρι, το κλειδί της μεταγραφής» (vid)

Ο Άρης Γάτας μετέφερε τα τελευταία νέα σχετικά με τον Πελίστρι, επέμεινε στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στον αριστερό στόπερ και πήρε θέση για το ενδεχόμενο πώλησης του Ιωαννίδη.

Άρης Γάτας: «Το έντονο παρασκήνιο με Πελίστρι, το κλειδί της μεταγραφής» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

«Από τον Παναθηναϊκό, τυπικά, δεν προκύπτει θέμα Πελίστρι. Φαίνεται ότι έχει κλείσει και τυπικά η ιστορία, ότι θα αποτελέσει παίκτη της ομάδας για τα επόμενα 4 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός τρέχει το θέμα Πελίστρι εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Ήταν απαγορευτικές οι τιμές και τα ποσά. Βασικός παράγοντας ήταν ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Με τις προσωπικές του επαφές και τον τρόπο του, κατάφερε να πείσει τον Πελίστρι να έρθει και να παίξει στην Ελλάδα ποδόσφαιρο. Είναι μια μεταγραφή, η οποία θα αγγίξει σε ένα ποσό σχεδόν στα 7 εκατομμύρια ευρώ, συν τις εφορίες.

Θα κρατήσει δικαιώματα η Μάντσεστερ και ο Πελίστρι θα πάρει ένα ποσό στο 1,5 εκατ. ευρώ. Είναι μια μεταγραφή που θα ξεπεράσει τα 12-13 εκατ. ευρώ. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα ήταν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κάποιος ποδοσφαιριστής να έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Θα περιμένουμε και τις τυπικές ανακοινώσεις. Περάσαμε από την απόλυτη διάψευση, στην ανακοίνωση της μεταγραφής σε μια θέση που ήθελε ο Παναθηναϊκός ποδοσφαιριστή.

Πιστεύω περισσότερο πως ο Αλόνσο τον υπολογίζει και αριστερά, γιατί παίζει με το δεξί πόδι προς τα μέσα. Ο Τετέ δεξιά. Αναβαθμίζεται απίστευτα το ρόστερ μεσοεπιθετικά. Αν παραμείνει και ο Ιωαννίδης, είναι άλλο πράγμα.»

Αν ο Μάγκνουσον δεν επιστρέψει έγκαιρα – θα συμπληρώσει χρόνο σε λίγο εκτός -, ο Γέντβαϊ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ως αριστερός στόπερ. Είτε παίζει με τον Ίνγκασον, είτε με τον Σένκεφελντ, είτε με τον Αράο. Υπάρχει μια δυσαρμονία. Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν ποδοσφαιριστές, το μεγάλο πρόβλημα είναι στο αριστερό στόπερ. 

Την ίδια ώρα η Σπόρτινγκ διαπραγματεύεται με τον Ρόκε από τη Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι το plan b σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει του Ιωαννίδη. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαριστεί το θέμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οριστικά.

Αν οι Πορτογάλοι κάνουν τη μεγάλη κίνηση και προσφέρουν 35-37 εκατ. ευρώ, θα είναι λάθος για τον Παναθηναϊκό να μη δώσει τον Ιωαννίδη. Ο Σπόραρ θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Είναι θέμα ωρών-ημερών, πού θα κλείσει η συμφωνία. Έχει ζητήσει και ο ίδιος, ότι δεν θέλει να μείνει. Εκεί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κινηθεί για κάποιον ποδοσφαιριστή.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr