Νικολακόπουλος: «Θα έπρεπε να έχει καλή διάθεση ο διαιτητής για να δώσει πέναλτι στον Ιωαννίδη»

Ο δημοσιογράφος, Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον Άγιαξ και στέκεται στη φάση του πέναλτι πάνω στον Φώτη Ιωαννίδη.

Νικολακόπουλος: «Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στην Τούμπα»

Ο Παναθηναϊκός παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στον Άγιαξ και μετά από ένα… τρελό ματς έφυγε ηττημένος από τη «Γιόχαν Κρόφι Αρένα», αλλά κι έχοντας κερδίσει όλες τις εντυπώσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας μέσα στη σεζόν.

Από εκεί και πέρα τον αποκλεισμό του Τριφυλλιού, αλλά και την κομβική φάση του πέναλτι πάνω στον Φώτη Ιωαννίδη, σχολίασε ο δημοσιογράφος, Κώστας Νικολακόπουλος στην ιστοσελίδα «gazzetta.gr».

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Ασφαλώς, όταν νικάς τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ και παίζεις την πρόκριση στα πέναλτι, έχοντας μάλιστα πάει καλά στην παράταση, με την ψυχολογία υπέρ του από το γκολ στο 89’, δικαιούσαι δια να ομιλείς. Οι «πράσινοι» κέρδισαν χθες τις εντυπώσεις και έχουν μπροστά τους ακόμη μία παρτίδα, δύσκολη όμως κι αυτή κόντρα στη γαλλική Λανς, για να σώσουν την φετινή ευρωπαϊκή παρτίδα τους.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι, τόσο χθες όσο και στο πρώτο παιχνίδι, άρα συνολικά στη μεταξύ τους παρτίδα. Πολύ πιο επικίνδυνοι, με περισσότερες ευκαιρίες και δοκάρι μισό λεπτό πριν το 0-1 χθες! Αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή παρουσία. Κι ότι τέλος πάντων έχασε την πρόκριση μετά από…τριακόσια πέναλτι.

Θα έλεγα ότι ίσως ο ΠΑΟ θα μπορούσε να πιστέψει περισσότερο στην πρόκριση σε τούτη την παρτίδα. Γιατί ο Άγιαξ έχει καλύτερη δυνατότητα δημιουργίας ευκαιριών, όμως είναι δυσκοίλιος στο σκοράρισμα: 1-0 με ΠΑΟ, 0-1 από ΠΑΟ, 1-0 με Χέρενβεν, 1-0 με Βοϊβοντίνα και στο 3-1 της ρεβάνς στη Σερβία το σκορ ήταν 1-1 έως το 85ο λεπτό. Έχει δε έναν Ιταλό καλό, νεαρό προπονητή, τον Φαριόλι, που όπως είχε δείξει και πέρυσι με τη Νις και σχολίαζα χθες το πρωί, εστιάζει πολύ περισσότερο στο να κρατάει πίσω το μηδέν. Από τις δε αλλαγές του πήρε ελάχιστα πράγματα, ενώ ο Αλόνσο πολύ περισσότερα, καθώς κι ο Γερεμέγεφ βοήθησε.

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Ιωαννίδης, νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε πολύ καλή διάθεση για να το δώσει ο Άγγλος διαιτητής, που γενικά πάντως είχε μία τίμια, νομίζω, διαιτησία.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr