Πέναλτι και κόκκινη κάρτα: Ο Χάτο βρίσκει ξεκάθαρα με το δεξί πόδι τον Ιωαννίδη (vid)

Αστεία ήταν η διαιτησία σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το σκηνικό να θυμίζει κάτι από την Πράγα προ διετίας και τον ρέφερι Μπουκέ.

Πέναλτι και κόκκινη κάρτα: Ο Χάτο βρίσκει ξεκάθαρα με το δεξί πόδι τον Ιωαννίδη (vid)

Ο Άγιαξ θα έπρεπε να μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές από το 8′ λόγω της ξεκάθαρης παράβασης πέναλτι από τον Χάτο στον Ιωαννίδη, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ο Κάβαναγκ που επέτρεψε γενικότερα το σκληρό παιχνίδι, ήταν σε «άλλο κόσμο» και δεν καταλόγισε σε πρώτο χρόνο την παράβαση.

Ωστόσο, δεν επήλθε δικαιοσύνη ούτε σε δεύτερο χρόνο από το VAR. Από τα πρώτα πλάνα η φάση φάνηκε ως οριακή, σε μια γκρίζα ζώνη. Από το τελευταίο πλάνο προκύπτει ότι ο Χάτο με το δεξί πόδι χτυπάει το αντίστοιχο του Ιωαννίδη και με το αριστερό τσιμπάει τη μπάλα μερικά κλάσματα αργότερα.

Αλόνσο, Παπαδημητρίου, Τζαβέλλας, Βλάχος και το προπονητικό σταφ «εξερράγησαν» στον πράσινο πάγκο βλέποντας μια προφανή περίπτωση πέναλτι. Ο Άγγλος ρέφερι, όχι μόνο δεν αποφάσισε σωστά, αλλά θρασύτατα τιμώρησε με κίτρινη κάρτα συνεργάτη του πράσινου τεχνικού.

Και ο ίδιος ο Ιωαννίδης έδειξε να απορεί με το γεγονός πως ο Κάβαναγκ δεν πήγε να κάνει ανασκόπηση στη φάση.

Αν τηρούταν το γράμμα του νόμου, ο Παναθηναϊκός θα είχε σοβαρές ελπίδες να φύγει νικητής από το Άμστερνταμ με 2+ τέρματα διαφορά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr