Άγιαξ - Παναθηναϊκός: Η χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Τριπλάσια είναι η χρηματιστηριακή αξία του Άγιαξ σε σύγκριση με εκείνη του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του Transfermarkt.

Άγιαξ - Παναθηναϊκός: Η χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έγινε η πιο ακριβή ομάδα της Superleague, τα μεγέθη στο εξωτερικό και ειδικότερα στις ομάδες που προέρχονται από προηγμένα πρωταθλήματα είναι μεγάλα και η διαφορά γίνεται αμέσως αισθητή.

Ενδεικτικό αυτού, οι μετοχές του Άγιαξ που ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Αίαντας κοστολογείται στα 254 εκατ. ευρώ και όπως καταλαβαίνει κανείς, δε γίνεται η οποιαδήποτε σύγκριση, παρότι οι Ολλανδοί δεν περνούν την καλύτερη φάση της ιστορίας τους.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός εντοπίζεται στα 87,5 εκατ. ευρώ με την προοπτική στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου να «πιάσει» τα εννιά ψηφία.

Αναλυτικά:

Άγιαξ: Συνολική αγοραστική αξία €254.05m

Παναθηναϊκός: Συνολική αγοραστική αξία €87.45m

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr