Παναθηναϊκός: Το ρίσκο και ο αντί-Μπερνάρ!

O Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Αγιαξ χωρίς να έχει καλύψει ακόμα το μεγάλο κενό του Μπερνάρ.

Παναθηναϊκός: Τα «μάτια» Αλόνσο και τεχνικού σταφ στο Πλόβντιβ - Μάριμπορ

Αν κι ο Βραζιλιάνος ήταν γνωστό ότι θα αποχωρήσει εδώ και μήνες, στο κλαμπ πήραν το ρίσκο να περιμένουν τον Αύγουστο για να προχωρήσουν στην αντικατάστασή του, με τον Φίλιπ Τζούρισιτς να έχει πάει καλά ως τώρα.

Και πάλι καλά να λέμε! Κανονικά ο Σέρβος έπρεπε να παίζει έχοντας δίπλα του κι έναν καλό επιτελικό χαφ, αυξάνοντας τις ελπίδες πρόκρισης επί των Ολλανδών.

Οι λάτρεις των προπονητών, όσοι μπερδεύουν το ποδόσφαιρο με τα… ηλεκτρονικά παιχνίδια νομίζουν πως για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις και πως δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι.

Είναι αλήθεια πως κατά καιρούς πολλοί μεγάλοι παίκτες έχουν αντικατασταθεί χωρίς η ομαδική λειτουργία να επηρεαστεί ιδιαίτερα. Αλλά αυτό συμβαίνει με μια και μόνη προϋπόθεση: ο αντίπαλος σου να είναι χειρότερος.

Αν είναι τουλάχιστον ισοδύναμος ή καλύτερος ο σταρ που λείπει, ιδιαίτερα αν είναι δημιουργός ή σκόρερ, δεν γίνεται εύκολα ν’ αντικατασταθεί. Η ακμή και η παρακμή των ομάδων σχετίζεται σχεδόν πάντα με τους μεγάλους παίκτες και την ευχέρεια προσφορά τους. Όλα τα άλλα έπονται.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr