Ιωαννίδης - Γερεμέγεφ: Θα χωρέσουν μαζί επί Αλόνσο;

Επί Φατίχ Τερίμ το δίδυμο Ιωαννίδη – Γερεμέγιεφ δεν τράβηξε, επί Ιβάν ο Σουηδός δεν έπαιζε καν, θα διαπιστώσουμε αν μέσα στο μυαλό του Αλόνσο είναι να τους ταιριάξει, παρότι το 4-4-2 θεωρείται πια απαρχαιωμένο και μη λειτουργικό.

Παναθηναϊκός ενδεκάδα: Η απόφαση Αλόνσο για Ιωαννίδη-Γερεμέγεφ

Τα πάντα όμως αφορούν πάντα τα χαρακτηριστικά των παικτών και τι θέληση έχει κάθε κόουτς να εφαρμόσει στο γήπεδο. Πέρσι π.χ στα φοβερά νούμερα σκοραρίσματος που είχε ο Γερεμέγιεφ, σε μεγάλο βαθμό είχε συμβάλει ο Φώτης.

Ο Αλεξ συνήθως έμπαινε όταν η αντίπαλη άμυνα είναι κουρασμένη. Ο Έλληνας είχε φροντίσει οι αντίπαλοι στόπερ να έχουν εξαντληθεί κι η παρουσία ένας φρέσκου στράικερ έβαζε πιο δύσκολα στους οπισθοφύλακες.

Συν τις άλλοις ο Σκανδιναβός προσφέρει δυνατότητα στους συμπαίκτες του να τον τροφοδοτήσουν τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, την ώρα που ο ίδιος έχει εξαιρετικό τάιμινγκ, με δυνατότητα να εκτελέσει άμεσα και με τα πόδια αλλά και ψηλά κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στους μπακ.

Τις λίγες φορές που είδαμε Ιωαννίδη-Γερεμέγιεφ μαζί, ο πρώτος είχε την ευχέρεια να τραβιέται πιο έξω, να λειτουργεί σαν δεύτερος στράικερ, αφήνοντας χώρο ξεκάθαρα στον Σουηδό για να μην τρακάρουν στην περιοχή, κάνοντάς του πιο εύκολη την δουλειά, καθώς πολλές φορές ο Έλληνας έπαιρνε μαζί του και τους αμυντικούς. Ίσως ο κόουτς τους χρησιμοποιήσει μαζί κόντρα στους Ολλανδούς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr