Παναθηναϊκός: Οι νίκες κι η ευελιξία που πρέπει να δείξει ο Αλόνσο

Όλοι περιμένουν (εύχονται μάλλον) ο Ντιέγκο Αλόνσο να κάνει την διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι κατεβαίνεις στην αφετηρία του πρωταθλήματος με χάντικαπ σε σχέση με τον ανταγωνισμό του οποίου οι προπονητές ξέρουν καλύτερα τόσο τη λίγκα μας, όσο και τις ιδιαιτερότητες των συλλόγων τους.

Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ο Αλόνσο - Η ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές στο ΟΑΚΑ

Περιμένουμε από το Αλόνσο να φανεί πρακτικός κι ευέλικτος, συνεννοήσιμος με τους παίκτες του (κάτι που δεν είχε ο Φατίχ Τερίμ) και ποιος ξέρει, ίσως τότε η πορεία του κλαμπ να εκπλήξει και τον πιο απαισιόδοξο φίλο του (αν έχει μείνει και κανείς να αισιοδοξεί).

Θα είναι καλό τα προβλήματα που έχει το τριφύλλι ν’ αποδειχθεί ότι τα γνωρίζει και προσπαθεί με τον όποιο τρόπο του (σωστό ή λάθος…) να ζήσει με αυτά.

Οι ελληνικές ομάδες όταν αντιμετωπίζουν θέματα συνήθως βραχυκυκλώνονται γιατί απλά δεν θα ήθελαν αυτά να υπάρχουν: όταν προκύπτουν πανικοβάλλονται, ειδικά με την πίεση που υπάρχει από τον κόσμο και συναντάται στα social.

Οι πράσινοι με την Μπότεφ π.χ μας άρεσε που έπαιξαν για να κερδίσουν κι αγωνίστηκαν επιθετικά, παραβλέπουμε το γεγονός ότι στο τελευταίο 20λεπτο στο Μαρούσι σκέφτονταν ότι με το που σκόραραν οι Βούλγαροι δεν θα έβγαινε ήλιος την επόμενη μέρα!

Ωστόσο ήταν πολύ καλοί στα 160 από τα 180 λεπτά των αγώνων τους. Το θέμα είναι να κερδίζεις: τα υπόλοιπα ενδιαφέρουν λιγότερο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr