Χελάκης: «Αυτό έχει ο Τετέ που δεν έχουν Μαντσίνι και Παλάσιος»

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Χελάκης μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Τετέ.

Χελάκης: «Αυτές τις μεταγραφές κάνει ο Γιοβάνοβιτς, όχι για να μην γκρινιάζουν οι οπαδοί»

Αναλυτικά όσα έγραψε στη SPORTDAY:

”Με λίγα λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με τον μπότες κάθε συμπέρασμα είναι επιπόλαιο. Ο Βραζιλιάνος Τετέ μπήκε φυσικά όταν το αποτέλεσμα, όμως και η πρόκριση είχαν κριθεί. Οι Βούλγαροι είχαν αποδεχτεί το μοιραίο κι οι όποιες αντιστάσεις τους είχαν καμφθεί.

Είδαμε απ’ τον νεαρό εξτρέμ ωραίες κινήσεις κι ένα στυλ παιχνιδιού που μέχρι τώρα δεν το διέθεταν οι «πράσινοι».

Έναν εξτρέμ που κινείται από δεξιά, αλλά συγκλίνει φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό του πόδι. Οι συρτές πάσες, που πέρασε μπροστά ο Τετέ, δεν είναι στο ρεπερτόριο του Μαντσίνι, όπως δεν ήταν και σε αυτό του Παλάσιος.

Ο Τετέ παίζει με τη στόφα «δεκαριού». Με το που δέχεται την μπάλα σηκώνει το κεφάλι και ψάχνει συμπαίκτη του στον κενό χώρο μπροστά.

Ναι, έχει την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, αλλά έχει στον νου του να βγάλει συμπαίκτη του σε θέση βολής.

Δύο συρτές πάσες που πέρασε μπροστά ήταν που μας έδειξαν τις δυνατότητες του νεαρού Βραζιλιάνοι να παίξει ακόμα και πίσω απ’ τον κεντρικό προωθημένο.

Μιλάμε για δυνατότες κι όχι για συνέπεια, αγωνιστικότητα, τακτική συνέπεια. Αυτά θα φανούν στη συνέχεια, όχι μέσα από ένα ή δύο παιχνίδια.

Εκείνο που φάνηκε είναι πως ο Βραζιλιάνος εξυπηρετεί το κάθετο παιχνίδι με λίγες πάσες, στο οποίο ομνύει ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Τετέ είναι εξαιρετικά χρήσιμος στους αγωνιστικούς σχεδιασμούς του νέου προπονητή.”

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr