Χελάκης: «Βαθύτατα… αντιτοξική η επιλογή Γιοβάνοβιτς»

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Χελάκης μίλησε για την πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ελλάδας.

Χελάκης για Μπερνάρ: "Κάτω από ομαλές συνθήκες... θερμοκρασίας δύσκολα θα ερχόταν"

Αναλυτικά όσα έγραψε στη sportday:

”Παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο σοβαρός και μετρημένος Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναλαμβάνει δύσκολο έργο.

Να φέρει πάλι την Εθνική στα τελικά μεγάλες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το Μουντιάλ του 2026.

Για να το πετύχει χρειάζονται πολά πράγματα, που δεν εξηγούνται αποκλειστικά από τον ίδιο. Να ξεφύγει η Εθνική απ’ το κλίμα της τοξικότητας είναι το πρώτο.

Η επιλογή του αυτή καθαυτή είναι βαθύτατα… αντιτοξική. Ο πράος χαρακτήρας του κι η -σχεδόν καθολική- εκτίμηση που απολαμβάνει, βοηθούν πολύ. Με την ίδια λογική οφείλουν να κινηθούν και οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Βασίλης Τοροσίδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Να λειτουργήσουν ως οικουμενικοί παράγοντες και οόχι ως εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, από τους οποίους προέρχονται. Όταν μιλάμε για μία νέα αρχή πρέπει και να το εννοούμε.

Ο κόουτς με τις δηλώσεις που έκανε για τον Κώστα Φορτούνη φάνηκε καθαρά το τι εννοεί. Το τι θα κάνει ο διεθνής χαφ είναι δικό του ζήτημα.

Ο Γιοβάνιβτς, που ενδιαφέρεται να δημιουργήσει την πιο δυνατή ομάδα, οφείλει να επικοινωνήσει μαζί του για να τον μεταπείσει. Ακόμα κι αν κάποιοι μέσα κι έξω από την ομάδα «στραβώσουν» λιγάκι.

Κακά τα ψέματα, όταν θέλεις ισχυρή και ανταγωνιστική Εθνική, αρχίζεις από τον Φορτούνη και πας παρακάτω.

Αν δεν θελήσει να επιστρέψει, τελειώνει το ζήτημα και παύεις να ασχολείσαι. Όταν όμως κάνεις λόγο για μία νέα αρχή, του το δίνεις να το καταλάβει.”

Exit mobile version