Τεν Κάτε: «Δεν κατάλαβα γιατί με απέλυσε ο Παναθηναϊκός - Λένε ότι ο λόγος ήταν ένα μπόνους»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε μίλησε για το παρελθόν του στην ομάδα και για τον λόγο που απολύθηκε απ’ αυτή.

Τεν Κάτε: Αρνήθηκε τον Άγιαξ για μια... αστυνομική σειρά!

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στο «espn.nl» προχώρησε ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος μίλησε και για τον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα για τη θητεία του στο Τριφύλλι και τον λόγο που απολύθηκε τη χρονιά που λίγο αργότερα ήρθε το νταμπλ (τελευταίο έως σήμερα).

Μεταξύ άλλων, ο Τεν Κάτε ανέφερε στο «espn.nl»:

«Ακριβώς όπως οι Ολλανδοί, οι Έλληνες αγαπούν πολύ τα ταξίδια και την επιχειρηματικότητα. Δεν ξέρεις τι σου συμβαίνει. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και συναντάς Έλληνες παντού. «Mister Ten Cate», ακούγεται. «PAO», που είναι το μικρό όνομα του κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά ένας τεράστιος σύλλογος, παγκοσμίως. Όπου κι αν πάτε, υπάρχουν θαυμαστές.

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι πάντα πολύ ιδιαίτεροι εκεί. Υπάρχει πάντα πολύ κοινό, sold out σπίτι. Ένα μεγάλο τρελοκομείο.

Νικήσαμε τη Βέρντερ. Μετά πήγαμε στην Ίντερ. Ίδια ιστορία. Αν κοιτάξετε την ποιότητα, είχαμε μηδενικές πιθανότητες, ήταν η Ίντερ που κέρδισε το Champions League ένα χρόνο αργότερα. Όμως ήξερα ότι μπορούσαμε πάντα να σκοράρουμε. Επίσης κόντρα στον Ζοσέ Μουρίνιο. Κερδίσαμε 0-1 χάρη σε γκολ από κόρνερ. Και όχι μόνο αυτό. Ήμασταν πρώτοι.

Δυστυχώς τελείωσε με δυσάρεστο τρόπο. Ήμασταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, προκριθήκαμε στο Europa League και φτάσαμε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Είχαμε ήδη αποκλείσει όλες τις κορυφαίες ομάδες. Δεν ξέρω γιατί με απέλυσαν. Θα παίρναμε ένα μεγάλο μπόνους στο πρωτάθλημα. Λένε ότι αυτός ήταν ο λόγος.

Στο πάρτι του πρωταθλήματος, οι οπαδοί φαίνεται να φώναξαν το όνομά μου. Ουσιαστικά ήταν ο τίτλος μου. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που το κοιτάζω πίσω ως ένα από τα πιο όμορφα κλαμπ για τα οποία έχω δουλέψει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr