Μπότεφ - Παναθηναϊκός 0-4: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπότεφ Πλόβντιβ για το 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League.

Μπότεφ - Παναθηναϊκός 0-4: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Δε χρειάζεται να σημειωθεί πόσο χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός μια νίκη με μπόλικα τέρματα και ωραίο ποδόσφαιρο. Εύκολα ή δύσκολα, η πρόκριση θα ερχόταν για το Τριφύλλι στη Βουλγαρία, αυτό που χαροποίησε τους φιλάθλους των «πρασίνων» ήταν η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών.

Ο Αλόνσο παίρνει ένα πρώτο credit για αυτό που παρουσίασε η ομάδα, η οποία έχει πλέον, μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση να αποκλείσει τον «κακό δαίμονα» Άγιαξ και να σπάσει μια αρνητική παράδοση πολλών δεκαετιών.

Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι (9/10): Ο «Ντράγκο» ήταν σταθερός και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα κάτω από τα «πράσινα» γκολπόστ.

Γιάννης Κώτσιρας (8.5/10): Αψεγάδιαστος ο Κώτσιρας , μοίρασε και ασίστ στο ξεκίνημα του β’ μέρους στον Γερεμέγεφ για το 4-0.

Τιν Γέντβαι (7.5/10): Ο Κροάτης στόπερ είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, αντικαταστάθηκε στο 45′ λόγω τραυματισμού.

Ίνγκι Ίνγκασον (9/10): Ο Ισλανδός ήταν εκπληκτικός στο γήπεδο «Χρίστο Μπότεφ» και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Φιλίπ Μλαντένοβιτς (8.5/10): Από τα πόδια του Σέρβου ο Γερεμέγεφ άνοιξε το σκορ και απέβαλε την όποια πίεση υπήρχε στην ομάδα. Ο Μλαντένοβιτς τα πήγε περίφημα στους δύο αγώνες με τη Μπότεφ σε μια θέση που το Τριφύλλι έχει καθυστερήσει να βρει τον αντι-Χουάνκαρ.

Αράο (9/10): Αρχοντική εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο, τόσο ως χαφ, όσο και ως στόπερ (στο β’ μέρος στη θέση του Γέντβαι).

Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (9/10): «Μεταμορφώθηκε» και… ανέβασε ταχύτητα ο Παναθηναϊκός με την παρουσία του Τσέριν στη μεσαία γραμμή αντί του Βιλένα.

Τάσος Μπακασέτας (7/10): Ο «Μπάκα» δεν είχε πολλές στιγμές στο παιχνίδι, στην κυριότερη εξ αυτών, μια προσπάθειά του εκτός περιοχής βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπερνάτ.

Ντανιέλ Μαντσίνι (8/10): Ο Αργεντινός έδειξε καλό πρόσωπο και συνεργατικό πνεύμα, ειδικά στη φάση του 45+1, όταν έστρωσε τη μπάλα στον Τζούρισιτς για να μπει στα δίχτυα.

Φιλίπ Τζούρισιτς (10/10): Ο Τζούρισιτς έκανε τη διαφορά και στο αποψινό παιχνίδι, χόρεψε τους αντιπάλους του και σκόραρε… 1,5 τέρμα (το πρώτο πιστώθηκε στον Ούτζα ως αυτογκόλ). Αν η συνέχεια του είναι ανάλογη, το Τριφύλλι θα χει στη διάθεσή του έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή.

Άλεξ Γερεμέγεφ (9/10): Ο Γερεμέγεφ πείσμωσε μετά την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και δεν άφησε πολλά περιθώρια για συζήτηση στη Βουλγαρία. Ο Σουηδός «χτύπησε» στις αρχές των δύο ημιχρόνων και έφτασε τα τρία γκολ στην Ευρώπη.

Νεμάνια Μαξίμοβιτς (7/10): Ο Σέρβος έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο χορτάρι με το Τριφύλλι να ‘χει κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο.

Ζέκα (7/10): Παρομοίως και ο Ζέκα συνέβαλε στη διατήρηση του ελέγχου της μεσαίας γραμμής.

Τετέ (8/10): Από τις επαφές του με τη μπάλα και μόνο «έλαμψε» η ακριβότερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού μετά τον Σισέ. Μέσα σε περίπου 30′ έβγαλε Λημνιό και Σπόραρ σε θέση τετ α τετ με μακρινές μεταβιβάσεις, ωστόσο, αμφότεροι νικήθηκαν από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Δημήτρης Λημνιός (4/10): Ο Έλληνας επιθετικός ήταν μεν δραστήριος, αλλά χαράμισε ένα τετ α τετ κόντρα στον Μπερνάτ.

Άντραζ Σπόραρ (4/10): Αντίστοιχα και ο Σλοβένος απέτυχε να σκοράρει απέναντι στον γκολκίπερ της Μπότεφ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr