«Ντόρτια» ο Παναθηναϊκός, πάει με φόρα να «συγκρουστεί» με Άγιαξ! (vid)

Με ωραίο ποδόσφαιρο, τέσσερα γκολ και αρκετές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στο «Χρίστο Μπότεφ» και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. Δύο γκολ ο Γερεμέγεφ, ένα ο φορμαρισμένος Τζούρισιτς, αυτογκόλ ο Ούτζα. Ο Άγιαξ θα είναι το επόμενο «εμπόδιο» των πρασίνων.

«Ντόρτια» ο Παναθηναϊκός, πάει με φόρα να «συγκρουστεί» με Άγιαξ! (vid)

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» το «Χρίστο Μπότεφ» με τον άνθρωπο που άνοιξε το σκορ και στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, τον Άλεξ Γερεμέγεφ. Ο Τζούρισιτς εκπληκτικά εντόπισε το κενό από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Μλαντένοβιτς και ο τελευταίος έδωσε ασίστ «πάρε-βάλε» στον Σουηδό για το 1-0 του Τριφυλλιού.

Ο Μαντσίνι ταλαιπώρησε τον Ντιαμπατέ και ο τελευταίος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Ο Μπακασέτας δοκίμασε μια απευθείας εκτέλεση σε φάουλ από πλάγια θέση στο 20ό λεπτό δίχως επιτυχία. Ο Νουατσούκου γύρισε επικίνδυνα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σοβαρά την εστία των «πρασίνων» στο 26′, όταν ο Μινκόβ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ εκτός περιοχής. Ο Τζούρισιτς «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό στο 34′ με εξαιρετικό βολέ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Ούτζα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μπερνάτ.

Στο 38′ ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε ένα τρίτο γκολ, ο Μπακασέτας βρέθηκε αμαρκάριστος, ο «κεραυνός» που επιχείρησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Μπότεφ και πέρασε άουτ. Ο Ούτζα τραυματίστηκε και χειροκροτήθηκε από τους 350+ φίλους του Παναθηναϊκού στην εξέδρα. Το «κερασάκι» σε ένα ημίχρονο-όνειρο ήρθε στις καθυστερήσεις, ο Μαντσίνι έστρωσε έτοιμο γκολ στον Τζούρισιτς που ανέβασε το σκορ στο 3-0.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γέντβαι άφησε τη θέση του στον Μαξίμοβιτς με τον Αράο να μετακινείται στο κέντρο της άμυνας. Ο Γερεμέγεφ διπλασίασε τα τέρματά του στο 50′ από εκπληκτικό πέρασμα της μπάλας από τον Κώτσιρα. Η φάση εξετάστηκε από το VAR για περίπου 2 λεπτά, δεν ήταν εκτεθειμένος ο Σουηδός.

Ο Μινκόβ δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής , ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε αποτελεσματικά. Από κλέψιμο του Τζούρισιτς , ο Μαντσίνι βρέθηκε σε θέση βολής , όμως, την τελευταία στιγμή ο Μπερνάτ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62′ ο Τετέ πέρασε στη θέση του Μαντσίνι. Λημνιός και Ζέκα πέρασαν στη «μάχη» στη θέση των Τζούρισιτς και Τσέριν περίπου 10′ αργότερα.

Μακρινό σουτ από τον Τετέ πέρασε άουτ. Ο Γερεμέγεφ αντικαταστάθηκε από τον Σπόραρ στο 79′. Ο Λημνιός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μπερνάτ στο 86′ ύστερα από εκπληκτική πάσα του Τετέ. Στις καθυστερήσεις ο Σπόραρ ούτε εκείνος κατάφερε να νικήσει τον Μπερνάτ σε τετ α τετ.

Μπότεφ Πλόβντιβ (Ντούσαν Κέρκεζ): Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ, Μπαλογιάννης, Ετό, Περέρα, Μινκόβ, Ποπόβ, Νουατσούκου, Ούτζα

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γέντβαι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr