Παναθηναϊκός: Η λύση είναι μία! Μεταγραφές...

Είναι άδικο οι κόποι μιας σεζόν να παίζονται καλοκαιριάτικα, αλλά το ποδόσφαιρο έγινε χοντρή μπίζνα, το καλεντάρι δεν χωράει πια τα δεκάδες ματς, συνεπώς οι σύλλογοι πρέπει να προγραμματίζουν τις χρονιές τους κι όχι να τρέχουν τελευταία στιγμή για μπαλώματα και κινήσεις πανικού που απλά θα βρουν στην πορεία μπροστά τους.

Δεν κρύφτηκε Σένκεφελντ: «Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος το αν είσαι φαβορί δε λέει κάτι»

Με το πέρασμα των μηνών το άδειο ρεζερβουάρ κι η κόπωση κάνουν τα προβλήματα όλων των ομάδων να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα.

Οι αμυντικές αδυναμίες μεγαλώνουν ακριβώς γιατί η έλλειψη προπονήσεων (με τόσα παιχνίδια στο πρόγραμμα άντε βρες χρόνο για πρακτική) δεν επιτρέπει δουλειά εις βάθος: ανασταλτικές αδυναμίες έχουν πλέον όλοι.

Οι παίκτες που είναι μεγάλης ηλικίας χάνουν έκρηξη και σπιρτάδα καθώς τα σερί ματς τους απομυζούν: οι διάφοροι Πέρεθ και Ζέκα π.χ παίζουν πια με την πείρα τους, αλλά αυτό δεν αρκεί πάντα.

Οι νεοφερμένοι, ακόμα κι αν παίζουν στα κόκκινα για να δικαιώσουν την επιλογή όποιου τους διάλεξε, καλούνται να δείξουν και σταθερότητα: όποιος προπονητής κάτι παίρνει από τους νέους πρέπει να αισθάνεται τυχερός, π.χ ο Ιβάν πήρε ματσάρες το καλοκαίρι που μας πέρασε από τον Φίλιπ Τζούρισιτς κι από τον Οκτώβρη ψάχναμε να βρούμε τον Σέρβο.

Η λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι οι ενέσεις ποιότητας, οι παραπάνω παίκτες στο ροτέισον που θα επιτρέψουν στους βασικούς να πάρουν ανάσες και στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει μια σταθερή συνέχεια, ανεξαρτήτως προσώπων.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr