Μπότεφ - Παναθηναϊκός: Τα σενάριο πρόκρισης, παράτασης και... αποκλεισμού

Ο Παναθηναϊκός θέλει να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο την πρόκριση στην επόμενη φάση απέναντι στη Μπότεφ Πλόβντιβ.

Μπότεφ - Παναθηναϊκός: Τα σενάριο πρόκρισης, παράτασης και... αποκλεισμού

Σε γεμάτο γήπεδο θα αγωνιστεί στη Βουλγαρία ο Παναθηναϊκός με προίκα τη νίκη 2-1 του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επαναπαυτούν με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, καθώς είναι εύθραυστο και η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοικτή.

Με οποιοδήποτε σκορ νίκης (1-0, 2-0, 2-1, 3-0…) ή ισοπαλίας (0-0, 1-1, 2-2…) το Τριφύλλι θα περάσει επιτυχώς στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, εκεί όπου θα συναντήσει είτε τον Άγιαξ είτε τη Βοϊβοντίνα (στο Άμστερνταμ ο «Αίαντας» νίκησε με 1-0).

Η κατάργηση του «εκτός έδρας γκολ» συμφέρει τον Παναθηναϊκό στην προκειμένη περίπτωση, διότι η Μπότεφ Πλόβντιβ σκόραρε στο ΟΑΚΑ.

Με τα παλαιά δεδομένα θα αρκούσε ένα γκολ στους γηπεδούχους στο «Χρίστο Μπότεφ» για να περάσει στην επόμενη φάση. Πλέον, αν νικήσει με διαφορά ενός τέρματος (1-0, 2-1, 3-2), η διαδικασία θα οδηγηθεί στο εξτρά 30′ της παράτασης κι αν χρειαστεί στα πέναλτι.

Για να προκριθεί αμέσως ο Κερκέζ στην επόμενη φάση, θα χρειαστεί να πάρει νίκη με διαφορά δύο τερμάτων (2-0, 3-1, 4-2…).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr