Μπράουν: «Ανυπομονώ να έρθω στον πρωταθλητή Ευρώπης - Καταπληκτικό να παίζεις με τον Χουάντσο!»

Ο Λορέντζο Μπράουν προχώρησε σε δηλώσεις μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Ελλάδας.

Ήττα-σοκ για Ισπανία - Τα στατιστικά των Χουάντσο, Μπράουν

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο SDNA:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Κάποιος έπρεπε να κερδίσει και αυτοί ήμασταν εμείς», μας είπε αρχικά, πριν απαντήσει στις ερωτήσεις μας:

Πού κρίθηκε το ματς;

«Λειτουργήσαμε σωστά αμυντικά αλλά και στην επίθεση, οι συμπαίκτες μου πέτυχαν μεγάλα τρίποντα. Θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει έτσι και στο πρώτο ματς κόντρα στην Αυστραλία, αλλά δεν το κάναμε. Αν είχαμε παίξει έτσι και τότε, τώρα θα είχαμε δυο νίκες.»

Διατηρείται έτσι και μια παράδοση που έχει χτιστεί και θέλει την Ισπανία να είναι κακός δαίμονας της Ελλάδας…

«Δεν ξέρω καλά την προϊστορία. Είναι ενδιαφέρον αυτό που λέτε, αλλά δεν είναι η προϊστορία που παίζει μπάσκετ στους αγώνες.

Σημασία έχει η νοοτροπία και αυτή τη στιγμή στην Ισπανία έχουμε τη νοοτροπία να παίζουμε δυνατά κάθε μας παιχνίδι, να βάζουμε στόχους, να πετυχαίνουμε καλάθια και να παλεύουμε σε κάθε ματς.»

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Ισπανία, ποιος είναι ο στόχος σας;

«Τα νοκ άουτ ματς, η προημιτελική φάση. Αυτός είναι ξεκάθαρα ο στόχος. Πρέπει να συνεχίσουμε, να κερδίσουμε και το επόμενο ματς και να μην δίνουμε καμία σημασία στο τι γίνεται στους άλλους αγώνες. Έχουμε αποδείξει σαν ομάδα ότι όταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε.»

Νικήσατε την ομάδα, στο πρωτάθλημα της οποίας θα αγωνίζεσαι τη νέα σεζόν. Ένα σχόλιο για τον ερχομό σου στον Παναθηναϊκό;

«Ανυπομονώ μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις μου στην Εθνική Ισπανίας να έρθω στην Ελλάδα και να ενταχθώ στη νέα μου ομάδα, τον Παναθηναϊκό, να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες μου…»

Όπου θα βρεις και έναν συμπαίκτη σου στην Εθνική…

«Ναι, είναι καταπληκτικό συναίσθημα απλά και μόνο να γνωρίζω ότι ένας από τους συμπαίκτες μου στην Εθνική Ισπανίας θα είναι συμπαίκτης μου και όλη τη χρονιά. Ο Χουάντσο εργάζεται σκληρά στο γυμναστήριο και όταν είμαστε μαζί, συνέχεια μου λέει και εμένα για την ομάδα.

Ανυπομονώ και εγώ να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες μου και να παίξω με έναν σύλλογο που φέτος θα έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της Euroleague, άρα είναι ήδη στο πιο υψηλό επίπεδο. Τους γνώρισα άλλωστε ως αντίπαλος στα περσινά πλέι οφ.»

Άρα τι μήνυμα έχεις να στείλεις; Τι προσδοκάς για τη νέα σεζόν;

«Θέλω φέτος να παίξω δυνατά και πάνω από όλα να μην έχουμε τραυματισμούς. Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό, να πάμε με την Εθνική Ισπανίας όσο πιο μακριά γίνεται στους Ολυμπιακούς…»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr