Δεν «καθάρισε» ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, ανοικτή η πρόκριση (vids)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το μίνιμουμ, μια νίκη με διαφορά ενός τέρματος απέναντι στη Μπότεφ Πλόβντιβ (2-1) και θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία για να πάρει την πρόκριση. Σκόραραν οι Γερεμέγεφ – Μπακασέτας, παρέμεινε ζωντανή η Μπότεφ από τραγικό λάθος του Βιλένα.

Δεν «καθάρισε» ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, ανοικτή η πρόκριση (vids)

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Γερεμέγεφ έδωσε το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό στο 8′. Η άμυνα των Βούλγαρων αδράνησε, ο Σουηδός έκανε δική του τη μπάλα και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Ιγκόνεν για το 1-0. Στο 13′ ο Γερεμέγεφ έχασε σίγουρο γκολ από σέντρα «πάρε-βάλε» του Μαντσίνι.

Οι «πράσινοι» δέχτηκαν δύο επικίνδυνες επιθέσεις από τη Μπότεφ. Ο Ντραγκόφσκι έδιωξε επιτυχώς επικίνδυνο γύρισμα των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια ο Ποπόφ έπιασε ένα σουτ εντός της περιοχής με τον Πολωνό να μπλοκάρει σταθερά. Ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού έδειξε ετοιμότητα και σε νέα μακρινή προσπάθεια των Βούλγαρων.

Ο Μλαντένοβιτς έκανε καίριο τάκλιν σε μια απειλητική στιγμή για τη Μπότεφ στο 35′. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Βιλένα να σουτάρει πέφτοντας ύστερα από γύρισμα του Μπακασέτα στην περιοχή, όμως, η προσπάθεια του Ολλανδού σταμάτησε σε αμυνόμενο ποδοσφαιριστή.

Κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Αράο πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Ο Τζούρισιτς κέρδισε πέναλτι, ο Μπακασέτας με κεραυνό στον ουρανό της εστίας «έγραψε» το 2-0 από την άσπρη βούλα.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε ένα τρίτο γκολ, ο Βαγιαννίδης συνέκλινε από τα δεξιά, σούταρε με το δεξί και υποχρέωσε τον Ιγκόνεν σε μια δύσκολη επέμβαση. Ο Τζούρισιτς σκόραρε στο 60′, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Γερεμέγεφ από τον βοηθό. Απευθείας εκτέλεση του Μπακασέτα πέρασε ψηλά άουτ.

Από τραγικό λάθος του Βιλένα η Μπότεφ «επέστρεψε» από το πουθενά στο ματς. Ο Κορόσετς σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία του Ντραγκόφσκι και έφερε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μετά το 2-1 ο Αλόνσο έβαλε τους Μαξίμοβιτς, Λημνιό και Σπόραρ. Με ένα γλυκό τελείωμα ο Τζούρισιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ιγκόνεν.

Ο Σένκεφελντ έκανε λάθος, ο Γεντβάι δεν πρόλαβε, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν σε πρώτο χρόνο πέναλτι σε έξοδο του Ντραγκόφσκι στην αντεπίθεση, όμως, ο Σλάγκερ άλλαξε απόφαση έπειτα από ανασκόπηση στο VAR.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ

Μπότεφ Πλόβντιβ (Ντούσαν Κέρκεζ): Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα, Ετό, Ακέρε, Ενουατσούκου, Ποπόφ, Ούτζα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr