Παναθηναϊκός: Έτσι έφτασε τα 18 εκ. ευρώ η μεταγραφή Τετέ - Αναλυτικά τα ποσά

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα ιστορικό ντιλ και έντυσε στα πράσινα τον μάγο Τετέ από τη Γαλατασαράι.

Παναθηναϊκός: Έτσι έφτασε τα 18 εκ. ευρώ η μεταγραφή Τετέ - Αναλυτικά τα ποσά

Σε μια από τις ακριβότερες μεταγραφές της ιστορίας του ο Παναθηναϊκός πέτυχε το απόλυτο colpo grosso και έντυσε στα πράσινα έναν ποδοσφαιριστή που απασχόλησε έντονα ολόκληρη την Ευρώπη με τις εμφανίσεις του στο επίπεδο του Champions League.

Η μεταγραφή του Τετέ έφτασε τα 18 εκατ. ευρώ, ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον πώς επετεύχθη η συμφωνία με ένα τέτοιο γιγαντιαίο ποσό, για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πλήρωσαν 4.750.000 ευρώ στη Γαλατασαράι.

Η FIFA επιδίκασε υπέρ της Σαχτάρ αποζημίωση 2.400.000 ευρώ, κάτι σαν ετεροχρονισμένο transfer fee , η πληρωμή του οποίου λέγεται πως μπήκε τώρα και στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ Γαλατά – Τετέ- Παναθηναϊκού, σχετικά με το ποιος θα επιβαρυνθεί την αποπληρωμή του, σε περίπτωση νέας μεταγραφής του.

Από την Τουρκία ισχυρίζονται πως το ποσό αυτό το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός, για αυτό λέγεται ότι το κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο Τετέ υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με το Τριφύλλι, επομένως, το τελικό ποσό εκτοξεύεται στα 18 εκατ. ευρώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr