Παναθηναϊκός: Τι γίνεται με την υπόθεση εξτρέμ;

Επειδή δεν βλέπουμε μεγάλη σπουδή να αποκτηθούν δύο εξτρέμ (υπάρχει διάθεση να δοθούν ευκαιρίες σε Αϊτόρ, Λημνιό, Βέρμπιτς, Μαντσίνι) παρά μόνο ένας, προφανώς όποιους επιλέξει ο προπονητής θα έχουν φέτος πολύ δουλειά μπροστά τους.

Αλόνσο: «Είμαι ευχαριστημένος» - Οι δηλώσεις μετά το πρώτο φιλικό

Αν διαθέτεις πλάγιους που σκοράρουν και πασάρουν, το έργο σου απλουστεύεται, γίνεται πιο απειλητικό το παιχνίδι σου.

Οι εξτρέμ οφείλουν να γίνουν οι ποδοσφαιριστές που θα ακουμπούν την μπάλα με ασφάλεια σε ψηλά μέτρα και θα έχουν ικανότητα να αξιοποιήσουν τις κινήσεις των συμπαικτών τους.

Πρέπει να φτιάχνουν συνεργασίες και στις δύο πτέρυγες, ώστε ο Αλόνσο να έχει δυνατές πλευρές στο δημιουργικό κομμάτι που θα φέρνουν με μεγάλη συχνότητα την μπάλα στα περιοχή.

Παράλληλα οι πλάγιοι θα βοηθούν τον φορ, τον ποδοσφαιριστή από τον άξονα που θα πατάει την αντίπαλη περιοχή (Μαξίμοβιτς) και φυσικά όταν η μπάλα παίζεται κοντά στην πλάγια γραμμή, ο εξτρέμ που θα παίζει στην απέναντι πλευρά θα μπορεί να συγκλίνει και να προσφέρει (όπως και οι προααναφερθέντες παίκτες) …καθαρές και περισσότερες τελικές.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr