Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που κάνουν... ξεχωριστό τον Ζότα Σίλβα

Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ζότα Σίλβα, ο οποίος αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που κάνουν... ξεχωριστό τον Ζότα Σίλβα

Το όνομα του Ζότα Σίλβα απασχολεί την επικαιρότητα του Παναθηναϊκού εδώ και λίγες ημέρες, όμως οι πράσινοι τον είχαν στο στόχαστρο εδώ και περίπου 12 μήνες, έχοντας ολοκληρωμένη άποψη για την ποιότητά του.

Ο Πορτογάλος άσος είναι δεδομένα μια ξεχωριστή περίπτωση, η οποία δικαιολογημένα βρίσκεται ψηλά στο κάδρο των προτιμήσεων του Τριφυλλιού, καθώς ο λόγος γίνεται για έναν ποδοσφαιριστή που με την ένταξή του στο πράσινο ρόστερ, αυτόματα θα το ανεβάσει επίπεδο.

Ο Ζότα Σίλβα αρχικά αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ, όμως ο έκαστοτε προπονητής του έχει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει σε ακόμα δύο θέσεις, τις οποίες μπορεί να υποστηρίξει με ιδιαίτερη άνεση.

Αρχικά σ’ εκείνη του δεξιού εξτρέμ χωρίς να έχει πρόβλημα να την υποστηρίξει κι ας είναι δεξιοπόδαρος, δεν μπορεί να συγκλίνει όπως στη φυσική του θέση, κι έπειτα κι ως σέντερ φορ.

Μάλιστα στην κορυφή της επίθεσης έχει αγωνιστεί συνολικά 12 φορές δείχνοντας πως μπορεί ν’ ανταποκριθεί άψογα, διότι είναι γρήγορος, ευέλικτος, έχοντας παράλληλα καλή τεχνική και σωματοδομή.

Επιπλέον ένα ακόμη στοιχείο που κάνουν ξεχωριστή μια τέτοια μεταγραφή έχουν να κάνουν με τη ζήτηση του παίκτη. Ο Ζότα Σίλβα προέρχεται από μια μυθική σεζόν με τη Βιτόρια Γκιμαράες, η οποία ήταν το έναυσμα, ώστε να αυξηθούν οι ποδοσφαιρικές του μετοχές από το 1.5 στα συνολικά 12 εκατ. ευρώ. Με απλά λόγια η ποδοσφαιρική του αξία… δεκαπλασιάστηκε!

Φυσικά προχορώντας σε τόσο καλές εμφανίσεις σε συλλογικό επίπεδο δε θα μπορούσε να μη δε γίνει διεθνής με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να τον καλεί στην εθνική Πορτογαλίας για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Κάπως έτσι άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι σε όλα τα επίπεδα με επόμενο βήμα, για εκείνον, να είναι η σταθεροποίησή του στις κλήσεις της εθνικής του ομάδας.

Τέλος, ένα δελεαστικό στοιχείο που σίγουρα καλοβλέπει ο Παναθηναϊκός και ωθείται προς τον Πορτογάλο εξτρέμ είναι και οι απολαβές του, οι οποίες είναι δυσανάλογες με την αξία και τη ρήτρα του.

Πιο συγκεκριμένα ο παίκτης αμείβεται με 180 χιλ. ετησίως, ενώ η ρήτρα στο συμβόλαιό του, το οποίο τελειώνει το 2025 είναι στα 20 εκατ. ευρώ με την πρώην ομάδα του, Κάζα Πία, να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ύψους 30%.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr