Παναθηναϊκός: Δεν είναι απλά ένας επιθετικός ο Ιωαννίδης...

Ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε ότι ο Φώτης Ιωαννίδης δεν πωλείται. Ο μικρός έχει χαρακτηριστικά που δεν θυμίζουν άλλον γηγενή ποδοσφαιριστή και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με Έλληνα στράικερ.

«Στο κόλπο η Λιλ για Ιωαννίδη» - Ποια τα δεδομένα

Για την ακρίβεια το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά χρόνια, από την εποχή του Σαραβάκου (που όμως δεν ήταν φορ) να εμφανίσει επιθετικό που να έχει την ικανότητα να στέλνει με συχνότητα την μπάλα στα δίχτυα (βέβαια μπορεί και καλύτερα ο Ιωαννίδης), να βγαίνει εκτός περιοχής και να κρατάει μπάλα.

Ο Φώτης έχει κι άλλα προσόντα αφού πασάρει, μαρκάρει, πέφτει πάνω στα σέντερ μπακ με δύναμη ταύρου, ενώ ο τύπος δύσκολα τζαρτζάρεται. Πέρσι τον χαρακτήρισαν πολλοί φαινόμενο, γιατί είναι μοναδικός.

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε ποδοσφαιριστές που να παίζουν την θέση, με τον δικό του τρόπο. Δεν έχει κάποια εντυπωσιακό στοιχεία, στην διάρκεια του παιχνιδιού, όμως, είναι μόνιμα σωστός. Δεν τον βλέπεις κι ανοίγεις το στόμα με τα αρχικά του προσόντα, δεν είναι Σαραβάκος, Λυμπερόπουλος.

Δεν παρατηρείς έναν φορ με εντυπωσιακό διασκελισμό, με σούπερ ταχύτητα (αλά Σισέ π.χ) που σε κάνει να πιστεύεις, πως μπορεί να κάνει αισθητά πιο γρήγορη την επίθεση σου ή να σου προσφέρει μόνιμο πλάτος στην ανάπτυξη σου. Κι όμως στην καλή του μέρα είναι σε όλους τους τομείς στο 8 προς 9 και φλερτάρει με το απόλυτο, δείγμα ότι δουλεύει πολύ. Χαζοί είναι οι ξένοι που τον έχουν βάλει στο μάτι εδώ και μήνες;

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr