Παναθηναϊκός: Μεγάλο το δίλημμα στα γκολ-ποστ!

Παναθηναϊκός: Μεγάλο το δίλημμα στα γκολ-ποστ!

Λοντίγκιν ή Ντραγκόφσκι θα επιλέξει φέτος ο προπονητής; Οι διαφορές μεταξύ Ρώσου και Πολωνού δεν είναι μεγάλες.

Ουδείς ξεχωρίζει όπως π.χ στο δίδυμο Βάντσικ-Νικοπολίδη ή Σαργκάνη-Αμπαδιωτάκη παλιότερα. Για τον τερματοφύλακα, τα πράγματα έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο.

Πλέον, δεν αρκεί το ρεφλέξ, τα μεγάλα χέρια, το ψηλό κορμί, η δουλειά που γίνεται στην συγκεκριμένη θέση είναι επιστημονική.

Στην πράξη πρέπει να μάθει ο τερματοφύλακας, σε κάθε φάση που δημιουργείται να παίρνει την απόφαση που μειώνει τις πιθανότητες στον αντίπαλο να σκοράρει μέσα σε χρόνο δευτερολέπτου.

Το πότε θα βγαίνει, το πότε θα πρέπει να κάθεται στην εστία, η θέση που θα παίρνει σε κάθε φάση είναι τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να καταφέρει με την απαιτητική εκγύμναση το σώμα του να αποκτήσει τεράστια δύναμη και ελαστικότητα.

Προαπαιτούμενο φυσικά είναι να ξέρεις μπάλα γιατί από την στιγμή που δίνεται μεγάλη σημασία στην κατοχή επιβάλλεται να κατευθύνεις σωστά τους συμπαίκτες και να τους απελευθερώνεις πασάροντάς τους σωστά το τόπι. Τομέας στον οποίο ήταν εξαιρετικός ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News