Παναθηναϊκός: Η αδικία με τους φορ

Παναθηναϊκός: Κρίσιμο το ερώτημα για Γερεμέγιεφ και Σπόραρ!

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι αναγκασμένος να κάνει προπονήσεις χωρίς τον νο1 επιθετικό του, ενώ σαν να μην φτάνει ο τραυματισμός στον ώμο του Φώτη Ιωαννίδη λείπει κι ο Αντράζ Σποράρ που είναι νο2 στην επετηρίδα των στράικερ.

Ο Ουρουγουανός έχει μπροστά του σπαζοκεφαλιά να λύσει. Το άθλημα έχει γίνει αφόρητα δύσκολο για τους φορ, ειδικά εκείνους σαν τον Αντράζ ή τον Γερεμέγεφ που θέλουν τη μπάλα μπροστά τους για εκτέλεση. Σήμερα οι τακτικές θέλουν έναν το πολύ κυνηγό στην 11άδα.

Οι ομάδες που παίζουν συστήματα με δύο επιθετικούς, σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούν δύο καθαρούς φορ κι ουσιαστικά εφαρμόζουν αμυντική μορφή του 4-4-2 με τους δύο ποδοσφαιριστές που παίζουν ψηλά, να βγάζουν μεγάλη πίεση στην αρχική ανάπτυξη των αντιπάλων και να βγάζουν πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι χωρίς μπάλα. Αυτό το τελευταίο ο Ιωαννίδης μπορεί να το εγγυηθεί, οι άλλοι φορ όχι.

Ο κλασικός επιθετικός για να παίζει αβλεπί σε μία ομάδα θα πρέπει να είναι φαινόμενο τύπου Βαζέχα ή Μπεργκ που θα ξέρεις ότι κάθε του επαφή με το τόπι θα είναι γκολ, πέναλτι ή χαμένη μεγάλη ευκαιρία.

Αλλιώς, το ποδόσφαιρο θα αποδειχθεί σκληρό για εκείνον, δείτε τι γίνεται με τον Γερεμέγεφ που όσο κι αν σκοράρει, νο3 παραμένει.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News