Παναθηναϊκός: Τι θα γίνει με τον Βαγιαννίδη;

Παναθηναϊκός: Αγωνία για Βαγιαννίδη

Αν και το δείγμα με την Ουνιόν δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ο Παναθηναϊκός πήρε γκολ, κούρσες, ενέργεια από τους πλάγιους Βαγιαννίδη, Μαντσίνι, Αϊτόρ.

Το ποδόσφαιρο έχει πάει στην ταχύτητα και στην ένταση. Τα ακραία μπακ π.χ έχουν έναν σύνθετο απαιτητικό ρόλο. Οι ακραίοι επιθετικοί μπαίνουν προς τα μέσα κι αφήνουν πολλά μέτρα στους παίκτες πλευράς, που έχουν μετατραπεί σε πολυαθλητές με δυνατότητα να καλύπτουν όλο το γήπεδο.

Χρειάζεται να υπάρχει ποιότητα και να κάνουν πράγματα που στο παρελθόν τα έψαχνε το άθλημα από τους εξτρέμ, να δίνουν σπριντ, ασίστ, να απειλούν τον πορτιέρο και να καλύπτουν και αποστάσεις.

Στο τελευταίο ο Γιώργος θέλει δουλειά όπως και στην αμυντική του προσήλωση, αλλά είναι γεγονός πως από Μπάλντοκ, Κώτσιρα επιθετικά είναι καλύτερος.

Στις μέρες μας όλα τα σύγχρονα συστήματα βασίζονται στην ικανότητα των μπακ να παίρνουν μόνοι τους την πλευρά. Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να παίξουν στο ένας με ένας, είτε σε θέση άμυνας, είτε όταν επιτίθενται κι ασφαλώς να είναι σε θέση να γίνονται απειλητικοί για την άμυνα και προστάτες της δικής τους.

Ο Βαγιαννίδης μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του αν βελτιώσει την τελική επιλογή και την σέντρα του. Ο καλός ο μπακ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι αυτός που δεν χρειάζεται τόσο να μαρκάρει αλλά να αναγκάσει τον αντίπαλο εξτρέμ να τον παίξει εκείνος άμυνα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News