Παναθηναϊκός: Βρήκε... θησαυρό το Τριφύλλι!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (pic)

Κρίνοντας από το καλό Euro που έκανε, μάλλον θα την πάρει την αύξηση που ζητά ο μάνατζερ του Ανταμ Τσέσιν για τον πελάτη του.

Ο τελευταίος αποτελεί ορισμό παίκτη με πολυεπίπεδη προσφορά. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα στις δημιουργικές θέσεις σήμερα. Κάποτε ορίζαμε σαν πολυεργαλεία, ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να πάρουν διάφορους αμυντικούς ρόλους.

Από την στιγμή που η τακτική έχει εξελιχθεί στο κομμάτι επιθετικότητας, κατοχής, οι προπονητές ψάχνουν παιδιά να τους κάνουν πάνω από μία δουλειές στις μεσοεπιθετικές θέσεις. Όλο και σπανίζουν οι παίκτες που κάνουν καριέρα εκεί καλύπτοντας μόνο μία θέση, για να πάρεις καλά συμβόλαια πρέπει να μπορείς να γεμίζεις το γήπεδο.

Ουσιαστικά δεκάρια και εξτρέμ μετατράπηκαν σε έναν ποδοσφαιριστή που πρέπει να έχει διαθέσιμα πολλά σπριντ, δυνατά πόδια και δυνάμεις για να ασκήσουν πίεση στον αντίπαλο.

Ακόμα κι αν είσαι αργός, οφείλεις να λειτουργείς στο γήπεδο σαν κομπιούτερ, να κρύβουν την αδυναμία σου με την ικανότητα να πασάρεις με ακρίβεια, να βοηθάς τους συμπαίκτες σου στις υπόλοιπες λειτουργίες, όπως πίεση, πρέσινγκ, ανέβασμα γραμμών, χτίσιμο επιθέσεων, επανάκτηση κατοχής και πολλά άλλα. Ο Τσέριν έχει καλά στοιχεία, είναι σε νεαρότατη ηλικία και αποτελεί για το τριφύλλι θησαυρό με μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News