Παναθηναϊκός: Αυτό κάνει και τα... αλλάζει όλα ο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Κλείδωσε η διάταξη ενόψει Europa League

Ο,τι δεν έγινε πέρσι, πρέπει να γίνει φέτος στην αμυντική λειτουργία.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο για να προχωρήσει στην Ευρώπη πρέπει να μάθει στην ομάδα του να παίζει καλύτερη άμυνα και να τη δει σιγά-σιγά να σκληραίνει – ειδικά στη μεσαία γραμμή.

Το ντούετο Μαξίμοβιτς-Αράο μπορεί να προσφέρει λύσεις , το ίδιο κι οι Τσέριν-Νίκας, με τους …υπέργηρους Ζέκα-Πέρεθ να είναι εκεί για να δίνουν βοήθειες όποτε χρειαστεί ερχόμενοι πιο πίσω στο rotation.

Η προσθήκη του Σέρβου διεθνή με την καλή καριέρα στην Ισπανία θεωρητικά δίνει στον Παναθηναϊκό σιγουριά.

Η χρησιμοποίηση τρεχαλατζήδων χαφ είναι το μυστικό για τα υπόλοιπα: αν οι παραπάνω παίκτες μάθουν να συνυπάρχουν χωρίς μάλιστα να παίζουν πάντα στις ίδιες θέσεις – π.χ μπορεί να παραστεί ανάγκη ο Αράο σε κάποια παιχνίδια να γυρίσει στόπερ- θα έχει γίνει το πρώτο βήμα.

Μετά την απομάκρυνση Μπερνάρ το τριφύλλι χάνοντας δημιουργικότητα, πρέπει να κερδίσει σε σκληράδα και αντοχές, τουλάχιστον μέχρι να έρθει αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου.

Το να είσαι συνώνυμο της αγωνιστικής έντασης φέρνει κέρδη στα παιχνίδια της Ευρώπης, ας μην ξεχνάμε πως για πολλά χρόνια ο ΠΑΟ της Ευρώπης όταν έλεγε «είμαι σε φόρμα» σήμαινε «τρέχω, καλύπτω, παίζω άμυνα, τρέχω στην κόντρα, σκοράρω».

Πέρσι ο σύλλογος απέκλεισε τη Ντνίπρο βάζοντας της πέντε γκολ. Πέταξε εκτός τη ζάμπλουτη Μαρσέιγ και διέλυσε στην Αθήνα την Βιγιαρεάλ.

Το έκανε πρωτίστως παίζοντας καλά στην άμυνα (ειδικά με τους Ισπανούς και τους Γάλλους στην Αθήνα). Το έκανε αυτό και μετά… χτύπησε μπροστά!

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News