Παναθηναϊκός: Ο... παίκτης που ξεκλειδώνει το πλάνο Αλόνσο!

Παναθηναϊκός: Ο... παίκτης που ξεκλειδώνει το πλάνο Αλόνσο!

Το κάθετο ποδόσφαιρο που ζητά από τους παίκτες του ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν έρχεται μόνο από το δεκάρι που θα περνά την μπάλα από την “τρύπα της βελόνας”. Δεν είμαστε στην δεκαετία του 1980.

Προφανώς τέτοιοι παίκτες είναι απαραίτητοι αλλά τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από το παιχνίδι στο χώρο και το ασταμάτητο τρέξιμο χωρίς μπάλα, τομέας που στη χώρα μας παραμένουμε αιώνες πίσω. Βλέπετε είναι απαιτητικό αυτό το στυλ παιξίματος που βασίζεται στην κίνηση.

Πολύ μεγάλη υπόθεση το άμεσο ποδόσφαιρο, όπου το μήκος της πάσας και η κατεύθυνσή της θα είναι προς τα μπροστά κι όχι πίσω και παράλληλα.

Ουσιαστικά λέγοντας για κάθετο παιχνίδι μιλάμε για ταχύτητα μεταφοράς μπάλας προς την αντίπαλη περιοχή.

Σε μια ιδεατή ανάλυση αυτό χρειάζεται κίνηση στο χώρο όλων για να εκμεταλλευτούν την πάσα, ανάμεσα σε αντίπαλα μπακ και κεντρικούς αμυντικούς.

Με παίκτες που θα ξέρουν μπάλα, θα μπορούν να υποδέχονται το τόπι και θα είναι εις θέση ικανοί να κάνουν μέτρα με αυτό.

Χαρακτηριστικά όπως σκανάρισμα γηπέδου, ντρίμπλα, ισορροπία είναι απαραίτητα στο παιχνίδι του Αλόνσο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News