Παναθηναϊκός: Αυτά ζήτησε ο Αλόνσο!

Παναθηναϊκός: Απρόοπτο με Μάγκνουσον στην «πρώτη» του Αλόνσο!

Ένταση, πίεση ψηλά, κάθετο ποδόσφαιρο ζητά από τους παίκτες του ο Ντιέγκο Αλόνσο που όταν παρουσιάστηκε στον Τύπο υπογράμμισε πως θέλει να παίζει η ομάδα του.

Για να μπορέσει μία ομάδα να απλωθεί στο τερέν και να …στραγγαλίσει τον αντίπαλό της πρέπει οι ποδοσφαιριστές της να έχουν τα βασικά.

Αντοχές, έκρηξη, φυσική κατάσταση και καλό θα ήταν να μην βρίσκονται στο κατώφλι των 32 plus ετών όπου μετά από μιάμιση δεκαετία επαγγελματικού ποδοσφαίρου οι δυνάμεις δεν είναι ίδιες όπως στο ξεκίνημα. Το γράφουμε επειδή κάμποσα παιδιά του κλαμπ είναι σε αυτή την ηλικία ή την έχουν περάσει.

Βασικό χαρακτηριστικό στα πλάνα του Αλόνσο αποτελεί κι η ταχύτητα, απαραίτητη για να καλύπτεις γρήγορα αποστάσεις, να φεύγεις στην επίθεση, να καλύπτεις τους σέντερ μπακ.

Χρήσιμη κι η επιτάχυνση για να μπορούν από θέση στάσεως οι πράσινοι να ξεφύγουν από τους αντιπάλους τους, να αλλάζουν κατεύθυνση στο press, να δίνουν το σύνθημα για γρήγορο ρυθμό με και χωρίς μπάλα στην κατοχή τους.

Χρειάζεται η επιθετικότητα στη συμπεριφορά και στο μαρκάρισμα για να κερδίζουν τις μονομαχίες, ειδικά στον άξονα όπου στα ντέρμπι δίνει τον ρυθμό και συνήθως παγιώνει εικόνα νικητών. Αναμένουμε τις ενισχύσεις, λοιπόν…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News