Ουνιόν Χάουζ - Παναθηναϊκός 0-14: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ουνιόν Χάουζ - Παναθηναϊκός 0-14: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Ουνιόν Χάουζ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι προφανώς δεν μπορούν να πάρουν κάποια βαθμολογία οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, καθώς ο αντίπαλος δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός.

Στην πραγματικότητα η Ουνιόν «έσκασε» και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το 90λεπτο την ώρα που οι αλλαγές του Τριφυλλιού είχαν κέφια για να προσφέρουν θέαμα στους τηλεθεατές.

Ούτε ο προπονητής, φυσικά, μπορεί να αξιολογηθεί ως προς την τακτική του προσέγγιση, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους στην άμυνα και δεν άσκησαν την παραμικρή πίεση στην άμυνα και στα χαφ των «πρασίνων».

Τα όποια σχόλια μπορούν να γίνουν, αφορούν κυρίως τα νέα πρόσωπα που αγωνίστηκαν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά και στις τελικές προσπάθειες των παικτών του Ουρουγουανού προπονητή.

Ξεχώρισε ο Νίκας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή πώς θα αποδώσει σε μια ομάδα που να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

Ο Νίκας πέρα από την ικανότητά του να κόβει μπάλες και να βλέπει γήπεδο όταν έχει την κατοχή, μπορεί άψογα να βγει ως κρυφός φορ και να σκοράρει. Το έχει κάνει πολλές φορές στη SL2 με τη φανέλα του Λεβαδειακού, το έδειξε και με την πρώτη ευκαιρία στο φιλικό προετοιμασίας.

Καλά στοιχεία έβγαλε στο χορτάρι και ο Νταμπίζας με την ικανότητά του να παίξει γρήγορα και σε μικρό χώρο. Ο Τζούρισιτς έβγαλε τον κυνικό του χαρακτήρα αγωνιζόμενος περισσότερο προς το πλάι, όπως και προσπάθησε να τον «φτιάξει» ο Φατίχ Τερίμ στο σύντομο πέρασμά του από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Τσοκάι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο Τρουιγιέ κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα στο κέντρο και έβγαλε μια όμορφη ασίστ στο 2ο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Νίκα.

Στο β’ ημίχρονο ο Βαγιαννίδης ήταν εξαιρετικός, στην πραγματικότητα έπαιξε δίχως να υπολογίζει κανέναν αντίπαλο και ξεκλείδωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της αδύναμης Ουνιόν.

Προβλημάτισαν κάποια τελειώματα από τον Αϊτόρ, ο οποίος συνέβαλε κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ ο Γερεμέγεφ βρήκε ρυθμό και γρήγορα έφτασε στο χατ τρικ όντας ένας γνήσιος επιθετικός. Παρά τη διάθεσή του ο Βιλένα δεν πέτυχε κάτι αξιοσημείωτο στο χορτάρι.

Στο επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού, ίσως, υπάρξει μια πιο καθαρή «εικόνα», αν και οι απουσίες του Τριφυλλιού είναι πολλές λόγω του Euro.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News