Ξεμούδιασμα με 14 γκολ για τον Παναθηναϊκό στην Αυστρία! (vid)

Ξεμούδιασμα με 14 γκολ για τον Παναθηναϊκό στην Αυστρία! (vid)

Ο Παναθηναϊκός «βομβάρδισε» με 14 τέρματα την Ουνιόν Χάουζ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Χατ τρικ από Τζούρισιτς-Γερεμέγεφ, δύο γκολ ο Νίκας, βρήκαν δίχτυα οι Αϊτόρ, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Μπρέγκου και Νταμπίζας.

Μόλις στα 49” ήρθε το πρώτο γκολ στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό ύστερα από κοντινή εκτέλεση του Τζούρισιτς. Στο 7′ ο Τσοκάι δοκίμασε αφύλακτος ένα μακρινό σουτ δίχως να βρει εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζούρισιτς λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως, ο Τσοκάι έκοψε άθελά του την προσπάθεια του συμπαίκτη του.

Από υπέροχη ασίστ του Τρουιγιέ ο Νίκας στο 12′ σημείωσε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τζούρισιτς με εκπληκτική εκτέλεση ανέβασε το σκορ στο 3-0. Ο Τρουιγιέ παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα με τη συμπλήρωση 20′.

Ο Φουξ σταμάτησε με το πόδι κοντινή εκτέλεση από τον Νταμπίζα. Ο Τζούρισιτς κεραυνοβόλησε την εστία της Ουνιόν Χάους και σημείωσε το πρώτο του προσωπικό χατ τρικ με τους «πράσινους» για το 4-0. Ο Μαντσίνι έκανε χλιαρό τελείωμα από πλεονεκτική θέση. Ο Νίκας νικήθηκε σε τετ α τετ από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 35′ ήρθε η σειρά του Μαντσίνι να χριστεί σκόρερ έπειτα από ωραίο πλασέ. Πέντε λεπτά αργότερα χάθηκε η μπάλα ο Νταμπίζας πέρασε τον Φουξ και βρήκε δίχτυα σε κενή εστία. Ο Νίκας από πλαϊνή θέση δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο πέρασαν στο παιχνίδι οι Γερεμέγεφ, Αϊτόρ, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Πέρεθ και Μπρέγκου. Ο Σουηδός φορ μέσα σε 2′ σπατάλησε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το «πράσινο» προβάδισμα. Η αστοχία συνεχίστηκε για το Τριφύλλι με τον Αϊτόρ να μη βρίσκει γεμάτα τη μπάλα από ευνοϊκή θέση στο 52′.

Ο Νίκας που έμεινε στην 11άδα με ωραίο κίνηση σέντερ φορ πλάσαρε εύστοχα τον Φουξ και σημείωσε το 7-0. Ο Αϊτόρ έχασε δεύτερο… σίγουρο γκολ για τους Κυπελλούχους Ελλάδος. Ο Βαγιαννίδης έστρωσε έτοιμο γκολ στο 64′ στον Γερεμέγεφ για το 8-0. Στο 73′ ο βοηθός ακύρωσε τέρμα του Γερεμέγεφ.

Από ωραία ενέργεια του Νίκα ο Μπρέγκου με ωραίο συρτό σουτ πέτυχε το 9-0. Μετά τον τελικό Κυπέλλου ο Βαγιαννίδης συνδέθηκε με τα δίχτυα και στο πρώτο ανεπίσημο ματς με το αριστερό και στρογγυλοποίησε στα 10 τα γκολ. Σα να είναι στην αυλή του σπιτιού του ο Αϊτόρ μπήκε κι αυτός στον πίνακα των σκόρερ για το 11-0 σε άδεια εστία.

Ο Βιλένα προσπάθησε και εκείνος να βάλει γκολ από ωραία εναλλαγή της μπάλας, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας είπε «όχι». Ο Αϊτόρ σέντραρε για τον Σένκεφελντ, ο Ολλανδός με κεφαλιά «έγραψε» το 12-0. Ο Ισπανός εξτρέμ μοίρασε κι άλλη ασίστ στην αμέσως επόμενη φάση με τον Γερεμέγεφ να «νικά» τον αντίπαλο γκολκίπερ με προβολή.

Ο Φουξ πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε «κεραυνό» του Φίκαι. Ο Γερεμέγεφ σημείωσε κι αυτός χατ τρικ για το τελικό 14-0. Ο Αϊτόρ αστόχησε σε τετ α τετ στο 90ό λεπτό.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λίλο, Κάτρης, Γεντβάι, Τσοκάι, Κυριόπουλος, Ζέκα, Νίκας, Τρουιγιέ, Μαντσίνι, Τζούρισιτς, Μαντσίνι 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News