Παναθηναϊκός: Απρόσμενη... εξέλιξη με Τζούρισιτς!

Τζούρισιτς για το γκολ: «Αυτό είπα στον Μλαντένοβιτς για τη σέντρα»

Αν δεν γίνει μεταγραφή βαρβάτου επιτελικού στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς ρόλο αντι-Μπερνάρ θα έχει ο Φίλιπ Τζούρισιτς.

Ο Τζούρισιτς αποκτήθηκε πέρσι για ρόλο στο 8-10, είτε σε διάταξη 4-3-3, είτε ως καθαρό 10άρι σε 4-2-3-1.

Ο 31χρονος μπορεί να υποστηρίξει ρόλους καθαρού κεντρικού μέσου, το έκανε στην Ιταλία με τη Σαμπντόρια σε σχηματισμούς 4-3-1-2 που χρησιμοποιούσε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, όσο κι ως αριστερός εξτρέμ σε διάταξη 4-1-4-1 ή σε 4-2-3-1.

Με τη Σερβία πάλι, παίζει συνήθως στα φτερά της επίθεσης, αν και υπήρξαν ματς όπου του έδωσε πιο ξεκάθαρο ρόλο στον άξονα ο προπονητής του.

Είναι ένας ποιοτικός παίκτης, πολύ έμπειρος σε υψηλό επίπεδο και με παραστάσεις από διαφορετικά πρωταθλήματα.

Έχει τεχνική, ξεπέταγμα στα πρώτα 2-3 μέτρα που του δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και να προσπερνάει τους αντιπάλους του -δημιουργώντας ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα- και γενικά του αρέσει να παίζει ανάμεσα στις γραμμές, ψάχνοντας τις συνεργασίες και τις εκτελέσεις στο επιθετικό τρίτο.

Τα είδαμε όλα αυτά στο ξεκίνημα του περασμένου αγωνιστικού έτους και μετά έπεσε…off, σε συνδυασμό με τραυματισμούς και ντεφορμαρίσματα ο Τζούρι έγινε…βαρίδι, πάντως μπάλα ξέρει και καλή!

Η περίπτωσή του φέρνει λίγο σε Μπερνάρ που μετά από μια κακή πρώτη σεζόν, πέταγε στην δεύτερη! Μακάρι να ισχύει και για τον Σέρβο αυτό…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News