Ατάκα Αλόνσο προς τους παίκτες: «Παλέψτε για τον αδερφό σας!»

Ατάκα Αλόνσο προς τους παίκτες: «Παλέψτε για τον αδερφό σας!»

Ενότητα. Αυτό ζήτησε από την πρώτη μέρα στον Παναθηναϊκό ο Ντιέγκο Αλόνσο που προσπαθεί να διαμορφώσει το ανάλογο κλίμα στην ομάδα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα και παράλληλα να δώσει το στίγμα του για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια σε μικρό χώρο πέντε εναντίον πέντε ήθελε να δει μεγάλη ένταση, ομαδικότητα, πίεση και μονομαχίες. «Θέλω ένταση και σουτ. Σουτ. Σουτ», φώναζε κάνοντας παράλληλα χειρονομίες.

Ο Αλόνσο ήταν ιδιαίτερα παραστατικός και κατόπιν πέταξε την ατάκα: «Παλέψτε για τον αδερφό σας. Ο ένας για τον άλλον», είπε ο 49χρονος προπονητής.

Μία ατάκα που δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να δώσει ταυτότητα μαχητών στους παίκτες του. Μία ομάδα που θα μάχεται για κάθε μπάλα και ο καθένας για τον συμπαίκτη του.

Στα παιχνίδια που έγιναν νικήτρια αναδείχθηκε η μπλε ομάδα των Ζέκα, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Γεντβάι, με τον Ελληνοπορτογάλο χαφ να πανηγυρίζει έξαλλα. Στους πορτοκαλί ήταν οι Λημνιός, Μαντσίνι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας.

Στους πράσινους ήταν οι Βαγιαννίδης, Μπακασέτας, Αράο, Γερεμέγεφ. Στο άλλο γκρουπ χωρίστηκαν κι έκαναν τα ίδια παιχνίδια οι Τσόκαϊ, Τρουιγέ με τους παίκτες από την Ακαδημία. Οι τερματοφύλακες, παράλληλα, εναλλάσσονταν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News