Η τριπλέτα που απογειώνει τον Παναθηναϊκό!

diego-alonso-panathinaikos-gate-13-leoforos

Τρεις είναι οι… παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στο… νέο Τριφύλλι του Ουρουγουανό τεχνικού, που από τις πρώτες του μέρες στο σύλλογο έχει μεταλαμπαδεύσει τις ποδοσφαιρικές… αρετές του.

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο χτίζεται αυτές τις ημέρες στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία νέα αρχή μαθαίνοντας υπό τις ιαχές του 49χρονου προπονητή.

Από την πρώτη τους συγκέντρωση στην Αθήνα, ο Ουρουγουανός έχει δηλώσει ξεκάθαρα το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει το οποίο στηρίζεται στην επιθετικότητά του και συγκεκριμένα σε τρεις παράγοντες: Ένταση, πρέσινγκ και… κάθετο παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό, δε, το σκηνικό με τον Μαντσίνι στην προπόνηση να πηγαίνει νωχελικά να εκτελέσει ένα πλάγιο. Με τον Αλόνσο στο κεφάλι να του φωνάζει… «Πάμε γρήγορα, γρήγορα» Τον ακούμε να φωνάζει «nice και more”, επιθυμώντας οι παίκτες να πιάσουν τα όρια τους.

Την ίδια πίεση θέλει να βγάλει η ομάδα του και στην άμυνα, δημιουργώντας μια γραμμή… γρανίτη που θα… «μασάει» σίδερα στηριζόμενη στις αντοχές και το πάθος της να κρατήσουν το… μηδέν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News