Παναθηναϊκός: Η... κατάρα των παικτών από τα «σπλάχνα» σου

Παναθηναϊκός: Εβδομάδα προπονητή, άμεσα εξελίξεις

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Βαγιαννίδης είναι τα…ασημικά στην βιτρίνα σου αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά που προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από εξωτερικό.

Η ηλικία, το πακέτο κι η προοπτική τους είναι λογικό να τους κάνουν ελκυστικούς στόχους. Όσο κι αν το ήξεις-αφίξεις σε ένα σωματείο λειτουργεί άσχημα στο μυαλό κάποιου παλιότερου, πιο παραδοσιακού οπαδού, δυστυχώς σήμερα κανείς παίκτης δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένος.

Δηλαδή ότι θα μείνει στο ίδιο κλαμπ για χρόνια, θα δεθεί με τον κόσμο, θα γίνει σημαία. Με το που ξεπεταχτεί ένας νεαρός, οι προτάσεις (στην εποχή των ανοιχτών συνόρων και της παγκοσμιοποίησης) πέφτουν βροχή. Το ξεκίνημα για όλους τους ταλαντούχους νεαρούς είναι σε όλες τις ομάδες γεμάτο υποσχέσεις και ελπίδα. Καθώς όμως οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στην αθλητική εφηβεία τους κι οδεύουν προς την ενηλικίωσή τους, εκεί είναι που χρειάζεται προσοχή και φροντίδα.

Μία λάθος κίνηση μπορεί να τους “ταβανιάσει” και το χτίσιμο να αποφέρει στην καλύτερη περίπτωση ένα first round exit για σύλλογο του εξωτερικού. Σήμερα π.χ βλέπουμε τον Βαγιαννίδη να…περισσεύει, αφού ανανέωσε ο Κώτσιρας, ήρθε ο Μπάλντοκ, θα αποκτηθούν εξτρέμ (το αναφέρουμε επειδή ο μικρός μπορεί να παίξει και μπροστά), υπάρχουν ήδη Μαντσίνι, Αϊτόρ.

Υπάρχουν και φωνές που λένε ότι αν τα δύο παιδιά πιάσουν πάνω από 20.000.000 ευρώ πρέπει να δοθούν με…κορδέλα καθώς με αυτά τα λεφτά φέρνεις τρεις παίκτες από το πάνω ράφι, υπολογίζοντας και το ότι τα μισά σχεδόν χρήματα από την πώληση Ιωαννίδη θα πάνε στον Γιάννη Κομπότη!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News