Παναθηναϊκός: Η ποιοτική αναβάθμιση απαιτείται στα εξτρέμ

Ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι οφείλει να ενισχυθεί σε συγκεκριμένες θέσεις που πονάει προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν.

Παναθηναϊκός: Αυτά έχει στην ατζέντα του ο Αλόνσο

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν δεν κατάφερε να πετύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς, καθώς δεν πήρε το πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο οι πράσινοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος και εκτός από τον τίτλο, ο οποίος είναι πάντα σημαντικός, κατάφερε να βγει και στην Ευρώπη λόγω της συγκεκριμένης κατάκτησης. Ουσιαστικά με απλά λόγια σώθηκε η χρονιά τους και πλέον οφείλουν να κοιτάξουν την επόμενη μέρα καλύτερα.

Ένα από τα βασικά θέματα που έχει να λύσει ο Ντιέγκο Αλόνσο για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν είναι τα εξτρέμ του, στα οποία ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση και ψάχνει για… βαρβάτους παίκτες που θα έρθουν, για να κάνουν τη διαφορά.

Ουσιαστικά την περασμένη χρονιά αλλά και ένα χρόνο πριν οι πράσινοι πληγώθηκαν από τα εξτρέμ τους, τα οποία ουσιαστικά δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων εκτός του Αϊτόρ μέχρι να πάθει τη ρήξη χιαστού που τον έχει πάει πολύ πίσω.



Πρακτικά το μεγαλύτερο θέμα των εξτρέμ του Παναθηναϊκού ήταν πως δε σκόραραν και γενικότερα δε βοηθούσαν ούτε στο κομμάτι της δημιουργίας με αποτέλεσμα σε πολλά ματς το εύκολο γκολ να αποτελεί πολυτέλεια.

Πιο αναλυτικά την περασμένη σεζόν, το Τριφύλλι πήρε πράγματα μόνο από τον Μπερνάρ Ντουάρτε, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και σε 50 παιχνίδια πέτυχε 11 γκολ και μοίρασε άλλες 10 ασίστ, κάνοντας πραγματικά τη διαφορά και βοηθώντας την ομάδα του να πετύχει τους στόχους του.

Οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε πολύ ρηχά επίπεδα με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να έχει 39 ματς με 7 γκολ αλλά και 8 ασίστ, ενώ ο συμπατριώτης του, Ντάνιελ Μαντσίνι τελείωσε τη χρονιά με 48 ματς, 3 γκολ, 7 ασίστ.



Επιπλέον ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα φάνηκε ότι δε βρήκε ποτέ τα πατήματά του από τον τραυματισμό που είχε πριν δύο χρόνια σχεδόν κάτι που φάνηκε και από τη φετινή σεζόν, όπου είχε σε 23 ματς, 4 γκολ, 1 ασίστ.

Τέλος, ο χειρότερος παίκτης συνολικά στην πορεία του στο σύλλογο είναι ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος πρακτικά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να βγάλει τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε, τελειώνοντας τη χρονιά με 28 ματς, 4 γκολ, 0 ασίστ.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει τη νέα σεζόν να αποκτήσει βαρβάτα εξτρέμ, τα οποία θα σκοράρουν, θα πασάρουν και θα έχουν έφεση στο 1vs1, καθώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι παίκτες στη συγκεκριμένη θέση είναι πολύ σημαντικοί για την πορεία μιας ομάδας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr