Mε σκόρερ Μπακασέτα η Εθνική, εύκολη νίκη κόντρα στην Μάλτα!

Mε σκόρερ Μπακασέτα η Εθνική, εύκολη νίκη κόντρα στην Μάλτα!

Φιλική νίκη για την Εθνική στο Ζάλτσμπουργκ με 2-0 επί της Μάλτας με εξαιρετική 2η σερί εμφάνιση από τον Χρήστο Τζόλη που αυτή την φορά σκόραρε. Το πρώτο γκολ με πέναλτι ο Μπακασέτας.

Με επτά αλλαγές παρατάχθηκε στο φιλικό του Ζάλτσμπουργκ η Εθνική. Συγκεκριμένα, σε σχέση με την φιλική ήττα με 2-1 από την Γερμανία οι μόνοι που διατήρησαν την θέση τους ήταν οι Μάνταλος, Μπακασέτας, Τζόλης και Μασούρας, με τον πορτιέρε του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνο Τζολάκη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Εθνική μπήκε δυνατά και πριν μπει το δεκάλεπτο είχε δύο τελικές και προηγούνταν με 0-1 της αντιπάλου της.

Η Ελλάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον MVP του φιλικού με την Γερμανία, Χρήστο Τζόλη. Ο άσος της Φορτούνα έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ με τον πορτιέρε της Μάλτας, Αλ Τούμι να μπλοκάρει την μπάλα. Για να έρθει στο 4′ μία νέα κυανόλευκη απειλή. Ο αρχηγός, Τάσος Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ, ο Ρέτσος έκανε την προβολή με την μπάλα να περνά άουτ.

Η Εθνική ούσα παρατεταγμένη ψηλά, έδειχνε διάθεση να παίξει με ένταση και στο 6′ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Παυλίδη. Ο Σάλιακας έκανε εξαιρετική μπαλιά στον φορ της Άλκμααρ, εκείνος πέρασε τον αντίπαλο κίπερ που τον ανέτρεψε με τον Μπακασέτα στο 7′ να μην αστοχεί από την «άσπρη βούλα» κάνοντας το 1-0.

Η Ελλάδα συνέχισε με την ίδια διάθεση και ένταση φθάνοντας στο 2-0 με τον Τζόλη στο 15′. Ο άσος της Φορτούνα που κόντρα στην Γερμανία είχε τις φάσεις, βρήκε δίχτυα. Η Εθνική πρέσαρε ψηλά με Μπακασέτα-Κουρμπέλη, ο Μασούρας πάσαρε στον Παυλίδης που σέρβιρε στον Τζόλη που με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 17′ η Εθνική είχε νέα στιγμή με σουτ του Σάλιακα που σούραε, ο Αλ Τούμι δεν μπόρεσε να μπλοκάρει με την άμυνα της Μάλτας να διώχνει την μπάλα. Η Ελλάδα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και είχε άλλες δύο καλές φάσεις στο 25′ με τον Σάλιακα και ένα λεπτό αργότερα με τον Παυλίδη με το 0-2 να παραμένει.

Το «κυανόλευκο» 2-0 παρέμενε με την Μάλτα να απειλεί στο 31′ για πρώτη φορά σοβαρά την εστία της Εθνικής με τον Τζολάκη να διώχνει σε δύο χρόνους την μπάλα σε κόρνερ. Το σκορ έμελλε να μην αλλάξει έως το ημίχρονο με την Εθνική να αφήνει ωραία γεύση με την εικόνα της, την ένταση που έβγαλε στο παιχνίδι της, αλλά και την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του υπηρεσιακού, Νίκου Παπαδόπουλου.

Με αρκετή όρεξη μπήκε και στο β’ μέρος η Εθνική και στο 50′ είχε την πρώτη τελική με τον Μπακασέτα να σουτάρει και την μπάλα να περνά δίπλα από τη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Έξι λεπτά αργότερα ο Αλ Τούμι πρόλαβε με έξοδο τον Τζόλη που σε δεύτερο σερί ματς ήταν εξαιρετικός για την Εθνική, με τον Μπακασέτα να έχει νέα τελική στο 60′.

Και μετά το 60′ ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Κώτσιρα, Λημνιό και Δουβίκα να περνούν στην θέση των Μάνταλου, Παυλίδη και Μασούρα. Παρά τις αλλαγές η Εθνική δεν έχασε σε χημεία και ρυθμό με την Εθνική να έχει τρεις καλές στιγμές μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 67′ ο Λημνιός δεν πρόλαβε να εκτελέσει, ενώ στο 68΄ ο Τζόλης και στο 70′ και πάλι ο Λημνιός απείλησαν τους Μαλτέζους με το 3-0. Η Εθνική με leader τον Τζόλη πίεζε για το 3-0.

Το 0-2 της Ελλάδας παρέμενε με την Μάλτα να απειλεί στο 80′ με τη μείωση του σκορ, με τον Τζολάκη, ωστόσο, να λέει «όχι» στον Νουόκο. Εν τέλει το σκορ δεν άλλαξε με την Εθνική να αφήνει υποσχέσεις και να αρέσει με τον Χρήστο Τζόλη να ξεχωρίζει όντας σε δαιμονιώδη κατάσταση ερχόμενος με φόρα από την εξαιρετική – σε προσωπικό επίπεδο – χρονιά με την Φορτούνα.

Μάλτα: Αλ Τούμι, Σο, Ζ. Μούσκατ, Μποργκ (89′ Ταμπόνε), Κορμπολάν, Γκιλαουμέ, Ν. Μούσκατ (89′ Βέλα), Τέουμα, Καμενζουλί, Μπονγκ (72′ Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (45′ Ριντ).
ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης (81′ Μανδάς), Σάλιακας (81΄Τσιγγάρας), Ρέτσος (73′ Ντόη), Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (61′ Κώτσιρας), Μπακασέτας, Μασούρας (61′ Λημνιός), Τζόλης, Παυλίδης (61′ Δουβίκας).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News