Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα και οι πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League

Παναθηναϊκός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη μάχη της διεκδίκησης της ευρωπαϊκής του παρουσίας στο League Stage του Europa League από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Οι πράσινοι κέρδισαν τον Άρη στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κατακτώντας τον τίτλο ο οποίος του έδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Όμως οι χαμηλές πτήσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία (225ος στο Club Ranking της UEFA) έχουν δυσκολέψει πλέον πολύ το έργο του.

Οι “πράσινοι” μπαίνουν στην κληρωτίδα του 2ου προκριματικού γύρου με 6,305 βαθμούς και θα δώσουν σκληρή μάχη για τρεις διαδοχικές προκρίσεις που θα τους φέρουν μεταξύ των 36 ομάδων που θα λάβουν μέρος στον έναν και μοναδικό όμιλο που θα λανσάρει από φέτος η UEFA.

Τα δύσκολα για το “τριφύλλι” θα ξεκινήσουν από τις 25 Ιούλιου, όταν και θα δώσει τον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για μία εβδομάδα αργότερα (1 Αυγούστου).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα έχει μάθει τον αντίπαλό του από τις 19 Ιουνίου, αφού τότε διεξάγεται η κλήρωση, ενώ τρεις μόλις ημέρες μετά (22 Ιουνίου) θα ξέρει το ζευγάρι, τον νικητή του οποίου θα κληθεί να αποκλείσει σε διπλά ματς (8 Αυγούστου και 15 Αυγούστου) για να προκριθεί στα playoffs της διοργάνωσης.

Εφόσον φτάσει εκεί, στις 22 Αυγούστου και στις 29 του μήνα θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την υπέρβαση και να μπει στο League Phase, εκεί που ήδη βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του Conference League.

Σε περίπτωση που καταφέρει να αποκλείσει τρεις αντιπάλους, θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού για την ώρα έχει τον χαμηλότερο συντελεστή μεταξύ των συλλόγων που έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν στο League Stage του Europa League.

Ωστόσο, το μονοπάτι είναι εκ προοιμίου δύσβατο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη από τον 2ο προκριματικό γύρο ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να βρει απέναντί του ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Μπράγκα, η Μόλντε, ενώ στον 3ο υπάρχει η Βικτόρια Πλζεν που τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Conference League και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη Φιορεντίνα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News