Παναθηναϊκός: Εξελίξεις με Βοτανικό

Βοτανικός: Ξένες εταιρίες για  το γήπεδο!

Στην τελική ευθεία περνά πλέον η έκδοση για την οικοδομική άδεια για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, όπως αναφέρει το capital.gr.

Ως εκ τούτου η κοινοπραξία των εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ αναμένει την απόδοση του χώρου, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό του χώρου και παράλληλα προχωρούν οι κατεδαφίσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε την πρόταση που υπεβλήθη από το ΥΠΕΝ για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου ύψους 115 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.11 “Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)” του ΤΠΑ/ΠΠΑ.

Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Πρακτικά ο μεγάλος στόχος είναι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να λειτουργήσει το 2026 για τη σεζόν 2026-2027.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News