Παναθηναϊκός: Μπάλντοκ αλά... Παπαδόπουλος;

Πέρασε στα ψιλά (λόγω του ευρωπαϊκού τροπαίου στο μπάσκετ) η τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Παναθηναϊκός: Μπάλντοκ αλά... Παπαδόπουλος;

Θα δούμε ποιου τη θέση θα πάρει την επόμενη σεζόν στο rotation, δύσκολα θα έχεις τρεις παίκτες για τη θέση του μέσα δεξιά (υπάρχουν και οι Κώτσιρας, Βαγιαννίδης), ενώ εκεί μπορεί να παίξει και ο Τιν Γεντβάι που έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές ως ακραίος στη Μπουντελίγκα!

Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του ο Μπάλντοκ έχοντας Ελληνίδα γιαγιά, μπόρεσε να συνδεθεί με το ποδόσφαιρό μας.

Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την ΕΠΟ, άρχισε τις διαδικασίες για το διαβατήριο, μετά την πανδημία κλήθηκε στην Εθνική και έκανε ντεμπούτο του στις 2 Ιουνίου 2022, απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League.

Ο Γιώργος έχει «ψηθεί» ποδοσφαιρικά στις λάσπες των μικρών κατηγοριών της Αγγλίας, μέχρι τα σαλόνια της Premier League. Αρχισε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μίλτον Κέινς Ντονς. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2009-10 παίζοντας ένα ματς στην League One.

Το 2010-11 τον βρήκε με μόλις 2 συμμετοχές και ένα χρόνο μετά άρχισε το… αγροτικό. Η περίοδος 2011-12 τον βρήκε με δανεισμούς σε Τάμγουορθ και Νορθάμπντον, αλλά και να ξενιτεύεται στην Ισλανδία για λογαριασμό της Βεστμανάεγιαρ(IBV).

Για τέσσερις μήνες (από Μάιο μέχρι Αύγουστο) μέτρησε 16 συμμετοχές και 1 γκολ στην πιο παραγωγική περίοδό του μέχρι τότε. Συνολικά η σεζόν έκλεισε με 27 ματς και 1 τέρμα.

Θυμόμαστε την περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου την σεζόν 2003-2004 κι εκείνος προερχόταν από σεζόν στην Αγγλία (στη Μπέρνλι) κι όταν ήρθε εδώ ήταν ο νο1 παίκτης της χώρας.

Ο Μπάλντοκ ήταν χρόνια στο νησί, άρα πολύ πιο σκληραγωγημένος, σε μια θέση που θέλει τρεξίματα και αμυντική σταθερότητα κυρίως.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News