«Γαλλικό μπάσιμο για Βαγιαννίδη - Τα 6 εκατ. και το ποσοστό μεταπώλησης»

Αρκετοί είναι οι μνηστήρες που κοιτάζουν την περίπτωση του Γιώργου Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος λογικά θ’ αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι.

Παναθηναϊκός: Εβδομάδα προπονητή, άμεσα εξελίξεις

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το Κύπελλο Ελλάδος στον Παναθηναϊκό, καθώς πέτυχε και το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Χουάνκαρ, του οποίου ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τα πράσινα.

Από εκεί και πέρα για τον Έλληνα μπακ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού όπως αναφέρει το «radar.gr» και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή θα είναι ο τρίτος δεξιός μπακ στο Τριφύλλι (Μπάλντοκ, Κώτσιρας οι άλλοι δύο), τότε αυτόματα η προοπτική να πωληθεί δεν είναι απίθανη.



Αναλυτικά όσα γράφει το radar.gr:

«Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε για 3 χρόνια, με συνολικές αποδοχές που λέγεται ότι θα φτάσουν τα 2.000.000 ευρώ, τον Τζόρτζ Μπάλντοκ. Μια μεταγραφή βέβαια που είχε κλείσει πριν από τον Πάσχα αφού ο 31χρονος διεθνής Πρεμιερλιγκάτος ομογενής αμυντικός έμενε ελεύθερος από την Σέφιλντ.

Είναι μια επιλογή ουσιαστικά του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης με βασικούς του ελληνικού στοιχείου/κορμού του ρόστερ (Γιαννούλης, Πέλκας, Μασολυρας, Χατζηδιάκος οι υπόλοιποι στόχοι του ΠΑΟ), για την οποία είχε δώσει την έγκρισή του και ο πρώην κόουτς του τριφυλλιού Φατίχ Τερίμ!

Ο Μπάλντοκ προφανώς προορίζεται για βασικός δεξιός μπακ την νέα σεζόν ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η ανανέωση του Κώτσιρα. Βέβαια στο ρόστερ υπάρχει και… τρίτος δεξιός μπακ, επίσης διεθνής, που με Γιοβάνοβιτς είχε γίνει Νο 1 στην θέση και αποτελούσε μεγάλο πρότζεκτ για το κλαμπ, ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο 22χρονος φουλ μπακ να οδηγηθεί στην… έξοδο κι ας έχει συμβόλαιο ως το 2025 με τον Παναθηναϊκό (από τους πλέον χαμηλόμισθούς, με αποδοχές λιγότερες από 100 χιλιάρικα ετησίως!

Μια αποχώρηση/πώληση που πλέον δείχνει περισσότερο επιθυμία του “Βάγια”, ειδικά μετά το προσωπικό γκολ που χάτισε ένα Κύπελλο στον ΠΑΟ κι ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι στον Αλαφούζο. Παίζει φυσικά ρόλο και το γεγονός πως έχει ενημερωθεί (ακόμη και δια ζώσης) για το επίσημο ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού, όπως η Τουλούζ και η Χοφενχάιμ. Μάλιστα συνολικά 9 κλαμπ του εξωτερικού φλερτάρουν τον Βαγιαννίδη ( κι από Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία).

Στην ελληνική πιάτσα agents ξέρουν από τον ΠΑΟ πως κοστολογείται με +6.000.000 ευρώ αφού υπάρχει και το υψηλό ποσοστό μεταπώλησης που κρατάει η Ιντερ κι ανέρχεται στο 38%».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr