Europa League: Γιατί ο Παναθηναϊκός πήρε το «καλό» εισιτήριο - Ποια η διαδικασία

Στο Europa League ο Παναθηναϊκός - Πότε θα γίνουν τα παιχνίδια

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέσω του Κυπέλλου να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Άρη και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στον τελικό του Πανθεσσαλικού, κερδίζοντας τον τίτλο και την πρόκριση στο UEFA Europa League της σεζόν 2024-25.

Η νίκη κόντρα στους Θεσσαλονικείς ήταν μονόδρομος για τους «Πράσινους» που καλούνταν να υπερβούν… εαυτόν για να «σώσουν» τη χρονιά, παίρνοντας την κούπα και την Ευρωπαϊκή συμμετοχή της επόμενης χρονιάς.

Έτσι, το Τριφύλλι εξασφάλισε την συμμετοχή του στον Β’ προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA, παίρνοντας το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο που μπορούσε να δοθεί σε Ελληνική ομάδα, πέραν αυτού του πρωταθλητή, φυσικά.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο εισιτήριο είναι μια ακόμη… ασπίδα για το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού, σε περίπτωση αποκλεισμού στον β’ προκριματικό γύρο (από τον οποίο ξεκινά) ή στον γ΄ προκριματικό γύρο ή στα play offs του Europa League.

Ο λόγος; Επειδή σ’ αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο Conference League.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News