Παναθηναϊκός: Η ατομική κριτική – Ο MVP και το μεταγραφικό ναυάγιο!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία γλυκόπικρη σεζόν (με κύπελλο, αλλά και δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που αυτοκτονεί στο πρωτάθλημα) και το newspao.gr καταγράφει την ατομική κριτική των "πράσινων" για την σεζόν 2023-24.

Παναθηναϊκός: Και τώρα νέος προπονητής - Ποια ονόματα «παίζουν»

Αναλυτικά:

Τερματοφύλακες:

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Καμία σχέση με την περσινή του σεζόν. Ο Ιταλός, ο οποίος έχει “τελειώσει” από τον Γενάρη, μας χάρισε φέτος δύο μεγάλες εμφανίσεις (εκτός έδρας με Μαρσέιγ – Χάιφα), αρκετά λάθη (με πιο χοντρά τα λάθη κόντρα σε ΑΕΚ, Άρη, Ρεν & Ατρόμητο) και έκανε μία, εν γένει, κακή σεζόν (21 εμφανίσεις).

Γιούρι Λοντίγκιν: Μέτρησε 19 εμφανίσεις και έκανε σε γενικές γραμμές μία καλή σεζόν, που είχε και ως αποτέλεσμα την κλήση του στην Εθνική Ρωσίας μετά από χρόνια. Διατήρησε το μηδέν σε 10 παιχνίδια.

Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι: Ήρθε τον Γενάρη και πρόλαβε να παίξει σε 16 παιχνίδια (6 με μηδενικό παθητικό). Θετική η παρουσία του στο “τριφύλλι”, όντας μεγάλος πρωταγωνιστής στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο.

Αμυντικοί:

Τιν Γεντβάι: Γεμάτη (40 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ), αλλά και… μέτρια σεζόν από τον Κροάτη στόπερ, οποίος αποκτήθηκε για να ηγηθεί τις άμυνας, χωρίς να δείχνει πως μπορεί να το καταφέρει. Κάκιστος στον πρώτο γύρο, κακός και στα πλέι οφ, ενώ οι καλύτερες εμφανίσεις του ήταν στο κύπελλο και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος κυρίως στο πλάι του Αράο.

Σαμέτ Ακαϊντίν: Αποτυχημένη η μεταγραφή του Τούρκου στόπερ στο “τριφύλλι”. Ο υψηλόσωμος αμυντικός ήταν δυναμικός και καλός στο ψηλό παιχνίδι (στοιχεία που έλειπαν στον φετινό Παναθηναϊκό), ωστόσο είχε το λάθος στο… “αίμα” του. Έπαιξε 15 φορές και είχε 1 ασίστ.

Βίτορ Ούγκο: Ήρθε με περγαμηνές, ωστόσο μάλλον θύμιζε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Έπαιξε 10 φορές και απείχε… έτη φωτός από τον παίκτη που είδαμε σε Φιορεντίνα, Παλμέιρας και Τράμπζονσπορ.

Μπαρτ Σένκεφελντ: Περίεργη σεζόν για τον Ολλανδό, που ναι μεν είχε 28 συμμετοχές, ωστόσο μέτρησε και αρκετούς τραυματισμούς και παραγκωνισμούς (άδικους). Αγωνιστικά είχε σκαμπανεβάσματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούταν το να είναι εκτός αποστολής από τον Φατίχ Τερίμ.

Χόρντουρ Μάγκνουσον: Ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν. Έπαιξε 10 φορές, σκόραρε 1 φορά, αλλά έχασε όλη τη σεζόν λόγω ρήξης χιαστών. Η απουσία του ήταν παραπάνω από εμφανής, δεν αναπληρώθηκε ποτέ και στοίχησε.

Έρικ Πάλμερ Μπράουν: Δεν μπορεί να κριθεί. Έπαιξε μόλις 3 φορές, αλλά σίγουρα δε λες επιτυχία ότι έχασε μία σεζόν λόγω οιδήματος μετά από 138 αγωνιστικά λεπτά.

Χουάνκαρ: Στα 34 του και μετά από μία τετραετία στον Παναθηναϊκό, ο σπουδαίος Ισπανός αποχαιρετά το “τριφύλλι” όντας (και φέτος) η πιο αξιόπιστη επιλογή στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σε 30 συμμετοχές μοίρασε 8 ασίστ.

Φίλιπ Μλαντένοβιτς: Κάτι σαν εξτρέμ σε θέση αριστερού μπακ ο Σέρβος διεθνής, ο οποίος δεν έκανε τη διαφορά στη φετινή σεζόν. Πήρε 44 συμμετοχές, οι οποίες θα ήταν λιγότερες αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί του Χουάνκαρ, σημείωσε 2 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. “Τίμιος” επιθετικά και “τρύπα” ανασταλτικά ο 32χρονος, ο οποίος μέτρησε ελάχιστα καλά παιχνίδια με τα πράσινα.

Γιώργος Βαγιαννίδης: Έκανε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του, η οποία συνοδεύτηκε από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Λογικό, φυσικά, αφού είναι ακόμη νέος και αυξήθηκε απότομα ο χρόνος συμμετοχής του. Έπαιξε 37 παιχνίδια, είχε 1 γκολ – τίτλο (με Άρη) και 1 ασίστ και αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό.

Γιάννης Κώτσιρας: Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σίγουρα κάτι καλύτερο και πιο σύγχρονο για το δεξί άκρο της άμυνας του. Μαχητικός, δίνει το 100% κάθε φορά, ωστόσο με εξαίρεση συγκεκριμένα διαστήματα δεν έκανε τη διαφορά στην τριετία του στο “τριφύλλι”. Τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος της έκανε ως χαφ επί Τερίμ. Συνολικά είχε 44 παιχνίδια και 4 ασίστ.

Μέσοι:

Ουίλιαν Αράο: Η καλύτερη – με διαφορά – καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος ήταν άψογος, είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικό χαφ, σε 45 παιχνίδια είχε 3 γκολ & ασίστ και ήταν εκ των μεγάλων MVP της φετινής σεζόν για την ομάδα.

Ρούμπεν Πέρεθ: Φέτος φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως πλέον βρίσκεται “πίσω” αγωνιστικά από τους υπόλοιπους. Στα 35 του, πλέον, δεν θυμίζει σε τίποτα τον Πέρεθ της πρώτης σεζόν και ο κύκλος του στην ομάδα δείχνει να έχει κλείσει. Φέτος είχε 37 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Τόνι Βιλένα: Η μεγαλύτερη απογοήτευση των φετινών μεταγραφών. Με εξαίρεση 3-4 παιχνίδια, ο Ολλανδός διεθνής ήταν αποκαρδιωτικός και δε θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που είδαμε σε Ρωσία, Ολλανδία & Ιταλία. Είχε 41 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Άνταμ Τσέριν: Χωρίς να βγάλει μάτι με την απόδοσή του, ήταν και φέτος η πιο αξιόπιστη λύση του Παναθηναϊκού στη θέση “8” και από τους λίγους διασωθέντες της φετινής σεζόν. Είχε 40 συμμετοχές με 3 γκολ και 3 ασίστ.

Ζέκα: Ήρθε για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Έβγαλε πάθος και τρεξίματα, ωστόσο οι δύο σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια τον έχουν επηρεάσει. Μέτρησε 19 συμμετοχές φέτος.

Τάσος Μπακασέτας: Η μοναδική πετυχημένη μεταγραφή από τις χειμερινές. Σε 20 συμμετοχές είχε 7 γκολ, 2 ασίστ και στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου γύρου βοήθησε το “τριφύλλι”, κάνοντας κοιλιά στην απόδοση στο δεύτερο μισό των πλέι οφ.

Φίλιπ Τζούρισιτς: Άλλη μία μεταγραφή που ήρθε με υψηλές προσδοκίες και δεν δικαίωσε. Ο Σέρβος έπαιξε σοβαρό ποδόσφαιρο ως τον Οκτώβρη και έκτοτε ήταν άφαντος στο γήπεδο ή τραυματίας, με αποτέλεσμα να χάσει και τη μόνιμη κλήση του στην Εθνική Σερβίας! Μέτρησε 4 γκολ και 4 ασίστ σε 33 παιχνίδια.

Εξτρέμ:

Μπερνάρ: Καλή σεζόν από τον Βραζιλιάνο αρτίστα, που μπορεί να είχε σκαμπανεβάσματα στο πρώτο μισό, ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ήταν -ξεκάθαρα- ο MVP του “τριφυλλιού” από τον Γενάρη και μετά. Απελευθερώθηκε στην φυσική του θέση επί Τερίμ, έκανε τρομερές εμφανίσεις και έκλεισε την σεζόν με 11 γκολ και 10 ασίστ σε 50 συμμετοχές.

Βενιαμίν Βέρμπιτς: Κακή και η δεύτερη σεζόν του Βέρμπιτς στο “τριφύλλι”. Μέτρησε 28 συμμετοχές, 4 γκολ και αρκετούς τραυματισμούς.

Ντάνιελ Μαντσίνι: Μέτρια σεζόν από τον Αργεντίνο, ο οποίος είχε 48 ματς με 3 γκολ και 7 ασίστ. Σίγουρα αδικήθηκε από τους δύο προπονητές φέτος, είχε διάθεση και όρεξη, ωστόσο πολλές φορές τα δύο τελευταία δεν “έβγαιναν” στο γήπεδο. Δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει, ως τώρα, το ποσό των 3 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του.

Σεμπάστιαν Παλάσιος: Μέτρια σεζόν και από τον έτερο Αργεντίνο εξτρέμ της ομάδας, ο οποίος εμφανίστηκε με κακή φυσική κατάσταση στην προετοιμασία στην προετοιμασία, άργησε να ανέβει και ήταν κακός στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Φέτος είχε 7 γκολ και 8 ασίστ σε 39 παιχνίδια και το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αϊτόρ: Περίεργη σεζόν και για τον Αϊτόρ φέτος, ο οποίος είχε 4 γκολ και 1 ασίστ σε 23 παιχνίδια, ωστόσο άργησε να επανέλθει από τον περσινό τραυματισμό του, αντιμετώπισε και άλλον έναν τραυματισμό στην αρχή της σεζόν, αλλά και τα “έσπασε” με τον Τερίμ. Παίκτης ψυχολογίας, δεν κατάφερε να αποδώσει φέτος.

Δημήτρης Λημνιός: Έκανε 13 συμμετοχές με 1 γκολ με το “τριφύλλι”, αλλά δεν έδειξε να μπορεί να βοηθήσει. Σίγουρα παίζει ρόλο ο τραυματισμός που είχε την περσινή σεζόν και ίσως ανέβει με την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Επιθετικοί:

Φώτης Ιωαννίδης: Ο μεγάλος MVP της φετινής σεζόν. Ο Έλληνας φορ έκανε τα.. πάντα με 23 γκολ, 9 ασίστ σε 44 παιχνίδια και εκτόξευσε το όνομά και την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Παράλληλα, παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αρχίσει και βγάζει στοιχεία ηγέτη στο γήπεδο.

Άντραζ Σπόραρ: Μπορεί να είχε 13 γκολ και 3 ασίστ (σε 43 παιχνίδια), ωστόσο ούτε φέτος κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν/υπάρχουν προς το πρόσωπό του, όντας άφαντος και χάνοντας σωρεία μεγάλων ευκαιριών σε κρίσιμα ματς επί δύο συναπτά έτη, έχοντας τεράστιο συμβόλαιο (1.2 εκ./χρόνο) και μεγάλο κόστος αγοράς (3.5 εκ. ευρώ).

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ: Ο μεγαλύτερος αδικημένος της φετινής σεζόν. Μέτρησε 17 συμμετοχές (αλλά μόλις 488 λεπτά) και κατάφερε να πετύχει 8 γκολ και 1 ασίστ σε αυτό το χρονικό διάστημα. Σίγουρα δικαιούταν περισσότερο χρόνο και καλύτερη αντιμετώπιση από Γιοβάνοβιτς και Τερίμ.

Exit mobile version