ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ με buzzer beater Βαγιαννίδη! (vids)

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ με buzzer beater Βαγιαννίδη! (vids)

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης στις καθυστερήσεις χάρισε το 20ό Κύπελλο στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Τρεις αποβολές στον τελικό, πήρε κόκκινη ο Κώτσιρας. Πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League το Τριφύλλι.

Το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη στιγμή. Στο 16′ ο Νταρίντα πήγε με τις τάπες στον Χουάνκαρ, κίτρινη κάρτα έδωσε η Φραπάρ. Ο Άρης είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον τελικό στο 25′, ο Μπράμπετς έπιασε επικίνδυνη κεφαλιά από στατική φάση με τον Λοντίγκιν να κάνει εκπληκτική απόκρουση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις ευκαιρίες με χλιαρό σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή με το αριστερό δίχως, όμως, να βάλει δύσκολα στον Κουέστα που μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Ο Μοντόγια σε μια διεκδίκηση της μπάλας κλώτσησε τον Μπερνάρ και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Το β’ ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό. Ο Κώτσιρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 52′. Ο Ζαμόρα μόνος του με το τέρμα έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας στο 56′ και εκ θαύματος παρέμεινε στο μηδέν στη Θεσσαλία. Αδύναμο σουτ στη συνέχεια από τον Μορόν δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν.

Μετά από περίπου 10′ ο Κόντης προχώρησε σε αλλαγή με τον Βαγιαννίδη να παίρνει τη θέση του Μαντσίνι. Ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έμεινε και εκείνος με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Νταρίντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 ποδοσφαιριστές λόγω απευθείας αποβολής στον Ζουλ για χτύπημα εκτός φάσης στον Μπακασέτα.

Μετά από αρκετή ώρα ο Μπερνάρ «απείλησε» για τον Παναθηναϊκό, όμως, η προσπάθειά του πέρασε από την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Βραζιλιάνος έγινε πιο δραστήριος, βρήκε τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, εκτέλεσε εκτός ισορροπίας , αλλά η κατάληξη δεν ήταν η επιθυμητή. Ο Αράο δοκίμασε την τύχη του από μακρινή απόσταση, μπλόκαρε ο Κουέστα.

Στο 88′ ο Βαγιαννίδης δοκίμασε ένα σουτ από πλαϊνή θέση δίχως να βρει τον στόχο. Στις καθυστερήσεις ο Μπακασέτας άγγιξε το «χρυσό» γκολ, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε, πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι της «κίτρινης» εστίας.

 

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μπακασέτα, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδη

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ, Νταρίντα, Μανού, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News