Παναθηναϊκός: Η Ευρώπη και οι δύο δρόμοι

Άντερλεχτ και Κοπεγχάγη στη Λεωφόρο για συγκεκριμένους παίκτες!

Πριν καν καταλάβει που έχει έρθει ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού θα πρέπει απαραιτήτως να ξεκινήσει με προκρίσεις στα προκριματικά οδηγώντας τον σύλλογο σε ομίλους της ΟΥΕΦΑ.

Όχι και το πιο εύκολο εγχείρημα σε ένα σύνολο που ετοιμάζεται ξανά να αλλάξει τα πάντα, μέσα σε άκρως τοξικό περιβάλλον και τον περισσότερο κόσμο απέναντι (για τους χιλιογραμμένους λόγους) κι όχι ασπίδα γύρω από το τριφύλλι.

Η διοίκηση πρέπει να βαδίσει σωστά σε όλα τα μονοπάτια που της ανοίγονται. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός του ελληνικού πρωταθλήματος κι ο άλλος ο ευρωπαϊκός.

Ετσι όπως είναι τώρα το ελληνικό πρωτάθλημα, αν το θες, κατά τη γνώμη μας δεν χρειάζεται να επενδύεις σε παίκτες: ρίχνεις τα λεφτά που έχεις για να αποκτήσεις ομάδες δορυφόρους, ταΐζεις ένα ολόκληρο κύκλωμα που υπάρχει για να προσφέρει υπηρεσίες, ασχολείσαι με λαμόγια και φροντίζεις στη Σουπερλίγκα να παίζεις …φιλικά.

Φυσικά όλα αυτά είναι εντελώς ξένα στη διοίκηση εξού και το 0/14. Από την άλλη αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με το ποδόσφαιρο ο δρόμος είναι άλλος.

Πρέπει να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να φτιάξεις ποδοσφαιριστές, να αγοράζεις με τα χρήματα που έχεις τους καταλληλότερους, να δείχνεις υπομονή αλλά και αντοχές, όταν έρχονται αποτελέσματα σκληρά και πίκρα.

Όπως φέτος με την Μακάμπι. Που όλοι γνωρίζουμε τι ακολούθησε την μεγάλη αυτή αποτυχία…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News