Εξελίξεις με ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός-Μπράγκα: Πόσα εισιτήρια έμειναν στο ΟΑΚΑ, σε ποια θύρα και πόσο κοστίζουν

Ξεκινά στο ΟΑΚΑ η αντικατάσταση όλων των ελαστικών συνθετικών ταπήτων με διεθνή πιστοποίηση, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές για την αναγνώριση επιδόσεων αθλητών σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες στίβου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (21/5) ανακοινώθηκε στο κεντρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ, παρουσία, μεταξύ άλλων, της κ. Σακοράφα, του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, του γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, της Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Βασιλικής Μιλλούση και της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, το έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπητών, στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης Ο.Α.Κ.Α».

Σκοπός του έργου είναι να καταστούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις λειτουργικές τόσο για τη καθημερινή χρήση από πρωταθλητές, αθλητές και κοινό, όσο και για την τέλεση διεθνών διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού.

Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων (ταρτάν) του ΟΑΚΑ:

Κεντρικού Σταδίου
Προθερμαντηρίου Κεντρικού Σταδίου
Κ1
Κ2
Κλειστού Προπονητηρίου
– Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ.

– Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.674.457€ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής η οποία το δημοπράτησε και θα το εκτελέσει για λογαριασμό του ΟΑΚΑ.

Ο χρόνος αποπεράτωσης είναι ένα έτος από σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν οι πρόσφατες προδιαγραφές του Υπουργείου Αθλητισμού για τους συνθετικούς ελαστικούς τάπητες, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση για να αναγνωρίζονται επιδόσεις σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης θέλησε να κοινοποιήσει το γεγονός μέσω του της σελίδας του στο Facebook, δίνοντας λεπτομέρειες για όλες τις αλλαγές και τα βελτιωτικά έργα που θα γίνουν από εδώ και πέρα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βρούτση: 

«Ανοίξαμε το ΟΑΚΑ με την πιο ευχάριστη είδηση!

Αρχίζει στο Ολυμπιακό μας Συγκρότημα το εμβληματικό Έργο αντικατάστασης του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων με διεθνή πιστοποίηση, για να είναι κατάλληλοι ως προς την αναγνώριση επιδόσεων αθλητών σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες στίβου!

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, υπογράφηκε η συμβασιοποίηση, προϋπολογισμού 5.674.457€ από πόρους της Περιφέρειας, ο Ανάδοχος πιάνει αμέσως δουλειά και σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί τα νέα ταρτάν, που δεν έχουν αλλάξει από το 2004, σε

  • Κεντρικό Στάδιο
  • Προθερμαντήριο Κεντρικού Σταδίου
  • Κ1
  • Κ2
  • Κλειστό Προπονητήριο καθώς και
  • στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου, κατασκευής 1991, συνολικής επιφάνειας 4.953τ.μ. (το 2004 τοποθετήθηκαν κλιματιστικά στην οροφή και “τραυματίστηκε” η μόνωση)
  • αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.

Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για αναβάθμιση των Εθνικών Αθλητικών μας Κέντρων, μέσω της αυξημένης χρηματοδότησης και των διευρυμένων συνεργειών με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και εργαζόμαστε καθημερινά γι’ αυτό

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς είναι από τους βασικούς μας εταίρους στη συστράτευση όλων των φορέων για Αθλητικά Κέντρα σύγχρονα και πλήρως λειτουργικά.

Προχωράμε σταθερά στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου, που στοχεύει στο να καταστήσει ξανά το εμβληματικό Ολυμπιακό μας Στάδιο πόλο έλξης μεγάλων διοργανώσεων, πέρα από φιλόξενο “σπίτι” των αθλητών και των αθλητριών του κλασσικού αθλητισμού».

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News