«Χ»άρισε ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός! (vid)

«Χ»άρισε ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός! (vid)

Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο εμφανίστηκε… αγνώριστος, οι αλλαγές του Χρήστου Κόντη δεν βοήθησαν και τελικά αναμετρήθηκε ισόπαλος 2-2 στη Λεωφόρο. Μπακασέτας και Μπερνάρ έδωσαν διαφορά δύο τερμάτων στο Τριφύλλι, ισοφάρισαν οι «ερυθρόλευκοι» με Ποντένσε και Γιόβετιτς.

Θεαματική εκκίνηση στο ντέρμπι έκανε ο Παναθηναϊκός στο «αιώνιο» ντέρμπι. Στο πρώτο 10λεπτο οι «πράσινοι» έφθασαν σε τρεις τελικές προσπάθειες με κυριότερη την πρώτη από τον Γερεμέφεφ. Μόλις στο 4′ ο Σουηδός βρέθηκε τετ α τετ απέναντι στον Τζολάκη, όμως, ο «ερυθρόλευκος» γκολκίπερ του έκλεισε γρήγορα το οπτικό πεδίο και απέκρουσε στη συνέχεια.

Ακολούθησε ένα επικίνδυνο γύρισμα προς την εστία από τον Τσέριν και ένα σουτ από τον Μπακασέτα εκτός περιοχής που αποτέλεσε εύκολη υπόθεση για τον Τζολάκη. Από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Παναθηναϊκός «απείλησε» ξανά στο 20′ με δυνατό σουτ του Μαντσίνι να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ο Γερεμέγεφ σπατάλησε νέο τετ α τετ στο 25′, όταν και μόνος του απέναντι από τον Τζολάκη «έσκαψε» τη μπάλα, αλλά την έστειλε μακριά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα από επικίνδυνο γύρισμα του Μαντσίνι ο Γερεμέγεφ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι , αλλά δεν κατάφερε να εκτελέσει προς την εστία.

Στο 39′ ο Μαντσίνι έπιασε ένα σουτ «οβίδα», ο Τζολάκης απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία σε κόρνερ. Ο Αργεντινός παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για χτύπημα στο πρόσωπο του Χόρτα. Από ωραίο συνδυασμό Γερεμέγεφ – Μπακασέτα ο τελευταίος τράβηξε έναν κεραυνό, η μπάλα βρήκε στον Ρέτσο και κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.

Στην πρώτη του ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι στο 45+2 ο Ποντένσε σούταρε με δύναμη με το αριστερό, αλλά σε αντίθεση με το ματς του α’ γύρου των πλέι οφ ο Λοντίγκιν πήρε «ρεβάνς» και έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ρίτσαρντς έκανε τάκλιν-πέναλτι στον Μαντσίνι και ο διαιτητής Γκοντίνιο έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, ένα γκολ το οποίο δικαιούνταν 100% με βάσει την απόδοσή τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε μια περίεργη φάση στο 51′ βρήκαν καθαρή ευκαιρία με σουτ του Ελ Κααμπί να περνάει άουτ. Το Τριφύλλι διαμαρτυρήθηκε έντονα για χέρι του Ποντένσε στο ξεκίνημα της φάσης, δεν χρειάστηκε παρέμβαση από το VAR, εφόσον δεν σημειώθηκε γκολ. Από τραγικό λάθος του Αράο ο Χόρτα έπεσε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, καμία παράβαση από τον Πέρεθ.

Στην πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου οι «πράσινοι» ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 2-0 από ασίστ του Χουάνκαρ και εκπληκτικό σουτ του Μπερνάρ με το δεξί. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού που συνεργάστηκαν στο γκολ, έπαιξαν για τελευταία φορά στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Στο 65′ οι Βιλένα και Παλάσιος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Τσέριν και Μαντσίνι. Ο Ποντένσε σε μια συνεργασία με τον Γιόβετιτς δίχως ισορροπία έπιασε ένα πονηρό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Ο Ποντένσε έβγαλε το γκολ της αγωνιστικής με κρεμαστό σουτ μπροστά από τον Βιλένα και «μείωσε» στο σκορ σε 2-1.

Μετά το πέρασμα των Ζέκα, Βέρμπιτς και Σπόραρ στις θέσεις των Μπερνάρ, Χουάνκαρ και Γερεμέγεφ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 2-2 με κεφαλιά του Ελ Κααμπί. Στο 81′ ο Γιόβετιτς ισοφάρισε σε 2-2 στη Λεωφόρο με κεφαλιά με τον Λοντίγκιν να μένει ακίνητος. Ο Ποντένσε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα με το χέρι στον Πέρεθ σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού αρνήθηκε να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια  και δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, ενώ έπεσαν και μερικά αντικείμενα στο γήπεδο. Σπόραρ και Γέντβαι τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα. Από εκτέλεση κόρνερ ο Σπόραρ έπιασε μια ακίνδυνη κεφαλιά.

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ

Ολυμπιακός (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Έσε, Όρτα, Καρβάλιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News