Κι όμως, το γήπεδο της ΑΕΚ «νοικιάστηκε» πρώτα... στον Παναθηναϊκό! (vid)

Κι όμως, το γήπεδο της ΑΕΚ «νοικιάστηκε» πρώτα... στον Παναθηναϊκό! (vid)

Η Κατερίνα Λιόλιου έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς το τραγούδι «Νοικιάστηκε» το χρησιμοποίησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για να πικάρουν την ΑΕΚ με αφορμή την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός «νοίκιασε» πρώτος γήπεδο της ΑΕΚ, το «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου, λόγω συναυλίας των Rolling Stones!

Το εντυπωσιακό με εκείνο το παιχνίδι είναι το εξής: Η Ντιναμό Κιέβου αποτελεί τον κακό δαίμονα των ελληνικών ομάδων. Η μοναδική ήττα των Ουκρανών στην Ελλάδα, λοιπόν, είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκείνο το βράδυ!

Άλλη μία φορά έμεινε πίσω από ελληνική ομάδα, αλλά χωρίς, ουσιαστικά, να αγωνιστεί. Πρόκειται για την περίφημη απόπειρα δωροδοκίας του Iσπανού διαιτητή Αντόνιο Λόπεθ Νιέτο από τους παράγοντες της ουκρανικής ομάδας πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League 1995-96.

Από εκεί και πέρα, η Ντιναμό Κιέβου έχει παίξει και αποκλείσει σε νοκ-άουτ ματς τον Ολυμπιακό δύο φορές (1975-76 και 2018-19), και από μία ΠΑΟΚ (1976-77) και ΑΕΚ (2017-2018) και στους ομίλους τον Παναθηναϊκό (1998-99), χάνοντας, όμως, όπως είπαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έδωσαν οι «πράσινοι» το πρώτο τους ματς λόγω της συναυλίας των Rolling Stones.

Σε αυτό το παιχνίδι, μερικά χιλόμετρα μακριά από τον ιστορικό χαμό του ΟΑΚΑ, ο Ρεμπρόφ, που συνέθετε εκείνη την εποχή ένα από τα κορυφαία δίδυμα της Ευρώπης με τον Αντρέι Σεφτσένκο, είχε ανοίξει το σκορ στο 31′, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας και ξεπερνώντας τον θεόρατο Γιόζεφ Βάντσικ.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, έφερε «τούμπα» το ματς, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά του βραχύσωμου Έρικ Μίκλαντ στο 57′ και με μία ακόμη κεφαλιά του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 68′.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News