Το Conference League θα το διεκδικήσουν οι ελληνικές ομάδες και στο ΜΕΛΛΟΝ!

Το Conference League θα το διεκδικήσουν οι ελληνικές ομάδες και στο ΜΕΛΛΟΝ!

Ένας τελικός του Conference League θα παραμείνει στο στόχαστρο των ελληνικών ομάδων και τα επόμενα χρόνια.

Στον Πειραιά… καμαρώνουν πως πέτυχαν το θαύμα του αιώνα στην Ευρώπη, ωστόσο, το παλαιό… Ιντερτότο είναι μια διοργάνωση κομμένη και… ραμμένη για την Ελλάδα.

Θεωρούν πως η ιστορία κάτι τους χρωστούσε στο λιμάνι για τη Γιουβέντους, τη Μέταλιστ, τη Γουλβς, τη Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ χέρι Ρομπέρτο Κάρλος)… ωστόσο, όλα αυτά συνέβησαν σε ΑΛΛΗ διοργάνωση και όχι στο Conference League.

Από το ξεκίνημα αυτής της νεοσύστατης διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό χάρτη, η Ελλάδα φώναξε βροντερά παρών στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Την αρχή την έκανε ο ΠΑΟΚ, όταν και συναντήθηκε με τη Μαρσέιγ στους «8» της διοργάνωσης.

Πάλι ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης και αποκλείστηκε από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ τη φετινή χρονιά θα είχαν καλές πιθανότητες να φτάσουν σε μια τελική φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, «πλήρωσαν» το χαμηλό ranking των τελευταίων ετών στην UEFA και αντιμετώπισαν χαρακτηριστικές δυσκολίες στους ομίλους του UEFA Europa League.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το raking και την… Μπάτσκα Τόπολα και πήρε μια δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη, την οποία την εξαργυρώνει με την παρουσία του στον τελικό της OPAP Arena.

Τον δείκτη της δυσκολίας τα επόμενα χρόνια στην τρίτη σε δυναμική διοργάνωση της UEFA θα την καθορίζουν πάντα, οι ομάδες που θα έρχονται ως τρίτες στον θεσμό από το Europa League.

Αν μιλήσουμε για τις πορείες του Panathinaikos στο Champions League, τέτοια επιτεύγματα δύσκολα θα επαναληφθούν.

Τέλος, οποιαδήποτε κουβέντα «συνδέει» τον άθλο του Euro του 2004, με εκείνον του… Conference League (ποτέ δεν θα χαρακτηριζόταν ως «Milko Cup» από τους υγιείς και καλά σκεπτόμενους φιλάθλους), μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο… γελοία!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News