Παναθηναϊκός: Κυπελλούχος Ελλάδας μπροστά σε 75.000 πιστούς!

Σαν σήμερα, το 1989, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας, κερδίζοντας 3-1 τον Πανιώνιο.

Παναθηναϊκός: Κυπελλούχος Ελλάδας μπροστά σε 75.000 πιστούς!

Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν 22 χρόνια μετά την προηγούμενη τους κόντρα και το τριφύλλι έφτασε σε ακόμη μια επιτυχία στον θεσμό που μετρούσε μόνο νίκες σε τελικούς από το 1977 ως το 1995!

Στα χαρακτηριστικά της σεζόν ήταν η καθιέρωση φάσης ομίλων πριν τους νοκ-άουτ αγώνες αλλά και η μη μετάδοση του τελικού λόγω απεργίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ.

Το απίστευτο ήταν ότι βρέθηκαν πάνω από 75.000 (!) άνθρωποι στο γήπεδο με την προσέλευση στους γύρω δρόμους και στο χώρο του ΟΑΚΑ να αρχίζει μετά τις 19.00, γεγονός που έφερε απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας αφού ουδείς ήξερε αν το ματς θα μεταδιδόταν από την τηλεόραση.

Οι υπάλληλοι του Σταδίου έμειναν άναυδοι βλέποντας τον κόσμο να έρχεται στις θύρες κατά χιλιάδες όσο το ματς είχε ήδη ξεκινήσει με αποτέλεσμα στο 20΄ -κι ενώ ήδη ο Παναθηναϊκός προηγούνταν 1-0- να δοθεί εντολή να ανοίξουν οι πόρτες χωρίς σωματικούς ελέγχους (μιας και υπήρχε κίνδυνος να ποδοπατηθεί ο κόσμος που ανυπομονούσε να δει τον αγώνα), με πάνω από 25.000 οπαδούς να μπαίνουν στο ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο!

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Σαμαράς, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Δημόπουλος (78′ Κουρμπανάς), Γεωργακόπουλος (71′ Ρότσα), Γεωργαμλής, Καλατζής.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Χατζημωυσιάδης, Παπουλίδης, Κουτρόπουλος, Τόγιας, Καναράς (51′ Βασιλάκος), Μίχος, Αποσπόρης (69′ Μπερσεμί), Μαραγκός, Ζάκκας, Μαύρος.
Σκόρερ: 8′ Μαυρίδης, 44′ Δημόπουλος (πεν.), 46′ Σαραβάκος – 35′ Ζάκκας

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News